Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

Lastik ayakkabıdan Balkan Dağ Şampiyonluğuna

Lastik ayakkabıdan Balkan Dağ Şampiyonluğuna    
A.A.
17.06.2009 Hürriyet
Koşuya başlarken ayağında lastik ayakkabısı olan ve eşofmanı olmadığı için kot pantolonla elemelere katılan Bitlisli Milli Atlet Alper Demir, bu yıl düzenlenen Balkan Dağ Koşusu Yarışmasında birinci olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Elazığ Fırat Üniversitesi'nde Beden Öğretmenliği bölümünü okuyan Milli Atlet Alper Demir, koşuya Bitlis'te açılan yaz spor okullarına katılarak başladığını söyledi.

Yaz spor okuluna giderken spor ayakkabısının ve eşofmanının olmadığını belirten Demir, şöyle konuştu: “Yaz spor okuluna başlarken, Gençlik Spor İl Müdürlüğü yetkilileri bana yarışma tarihini verdi. Yetkililer, belirlenen tarihte yarış düzenleneceğini ve yarışmada başarılı olanların seçileceğini söylediler. Sahaya gittiğimde üzerimde kot pantolon ve lastik ayakkabı vardı. O zaman malzemelerim yoktu. Kot pantolon, lastik ayakkabılarla yarıştım ve rakiplerime fark atarak birinci oldum. Böylece atletizme başladım. Ailemin maddi imkansızlıklarından dolayı sporu yapamıyordum ve kendimi geliştiremiyordum. Atletizm Milli Takım Antrenörü Fadıl Kara'nın çabası sonucu, çalışmalara başladım. Bu sporla ilgilenen büyüklerim bana çok destek sundu.”

BAŞARIYA GİDEN ZORLU SÜREÇ

Ankara'da 2006 yılında düzenlenen Liseler Arası Atletizm Yarışması'nda iyi bir derece aldığını vurgulayan Demir, kendisini Muş'a çağırdıklarını ve okullarına alarak, Muş adına Türkiye Şampiyonası'nda koşmasını istedikleri ifade etti.

Muş'ta kaldığı 2 yıl süresince kendini geliştirdiğini ve kategorisinin üzerindeki milli sporcuları zorladığını kaydeden Demir, daha sonra tekrar Bitlis'e dönerek, Milli Takım Antrenörü Fadıl Kara ile çalışmalara başladıklarını söyledi.

Demir, 2008 yılında Bulgaristan'da yapılan Dağ Koşusu'nda Balkan ikincisi, Almanya'da yapılan Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası'nda ise Avrupa ikincisi olarak aldığını, İsviçre'de yapılan Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası'nda da dünya dördüncüsü olduğunu kaydetti.

Bu yarışmalarda performansını beğenen Fenerbahçe Kulübüne transfer olduğunu söyleyen Demir, 2008-2009 yıllarında düzenlenen bütün müsabakalarda kulübü en iyi şekilde temsil ettiğini, kulübün Türkiye ve Avrupa şampiyonu olmasında büyük başarı gösterdiğini bildirdi.
Denizli'de yapılan yarışmada Türkiye Şampiyonu olarak milli takıma seçildiğini anlatan Demir, “Yapılan yarışmada, milli takıma seçildim. Bulgaristan'ın Teteven kentinde düzenlenen Balkan Dağ Koşusu Şampiyonası'nda ise Balkan birincisi oldum” diye konuştu.

“BİTLİS'TEKİ SPORCULARA ÖRNEK OLACAĞIM”

İnşaat işçisi babasının kendisine spor yaşamı süresince her zaman destek olduğunu anlatan Demir, şöyle konuştu: “Ailem aldığım başarılarda çok rol oynadı. Bana her zaman destek sundu. Maddi imkansızlıklara rağmen bana destek sunan aileme minnettarım. 9 kardeşim var. Bunlardan 4'ü okula gidiyor ve babam inşaatlarda kazandığı parayla bizi okutmaya çalışıyor. Ailemin sıkıntılarını hafifletmek için, Bitlisli işadamlarının beni ve ildeki diğer sporcuları desteklemesini istiyorum.”

Destek sunulması halinde Bitlis'teki sporculara örnek olacağını anlatan Demir, kentte çok sayıda başarılı sporcuların bulunduğunu ve bu sporculara sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

Düzenlenen bütün yarışmalarda Bitlis'i en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığını vurgulayan Demir, şunları kaydetti: “Okulumu, antrenmanları ve yarışmaları bir arada götürüyorum. Bazen sıkıntı oluyor. Fakat Bitlis'in adını her yerde duyurmak ve Bitlis'e iyi dereceler kazandırmak için çaba gösteriyorum. 8 yıldır bu sporu yapıyorum ve çok sayıda derece elde ettim. Şimdi önümüzdeki dünya şampiyonası için hazırlanıyorum. Dünya şampiyonasında birinciliği hedefliyorum. Bana destek sunan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz ve Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Güven'e teşekkür ediyorum.”

 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net