Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

Hyundai'den Trakya’da ‘bedava yatirim arsasi turu’

Hyundai, bedava arsa için Unakitan’in köyüne gitti
Hürriyet 11 Aralik 2005
Kerem KURUL/LALAPASA(Edirne), (DHA)

Hyundai Icra Kurulu Baskani Dong Jim Kim ile Hyundai Assan Yönetim Kurulu Baskani Ali Kibar’in baskanligindaki yatirim ekibi, dün Trakya’da ‘bedava yatirim arsasi turu’ yapti. Ekip tur kapsaminda Maliye Bakani Kemal Unakitan’in köyü Domrucali’nin yakinindaki Organize Sanayi Bölgesi’ni de gezdi.
HYUNDAI’nin Çek Cumhuriyeti’ne yapacagi yatirimin Türkiye’ye kaydirilmasi için baslatilan tanitimda, sirket yöneticilerine Trakya’daki 3 ilde araziler gösterildi. Güney Koreli otomobil üreticisinin 1.2 milyar Euro’luk yatirimini kapmak için Trakya’daki 3 il yaristi. Hyundai Icra Kurulu Baskani Dong Jim Kim ve Hyundai Assan Yönetim Kurulu Baskani Ali Kibar ile çiktigi Trakya turunda bölge hakkinda bilgi aldi. Hyundai ekibinin ‘bedava yatirim arsasi turu’nun duraklari arasinda Edirneli Maliye Bakani Kemal Unukatin’in köyü Domrucali’nin yakinindaki Organize Sanayi Bölgesi (OSB) de vardi.

DOGALGAZ GELECEK:
Sanayi ve Ticaret Bakanligi Müstesar Yardimcisi Yilmaz Çeben, Hyundai Icra Kurulu Baskani Dong Jim Kim, Hyundai Assan Yönetim Kurulu Baskani Ali Kibar ve beraberindeki teknik heyet 2 helikopterle bu sabah önce Kirklareli Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) geldi. Kirklareli Vali Vekili Zeki Koçberber, Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Hasan Buzol tarafindan karsilanan yatirimci gruba bölgedeki araziler konusunda bilgi verildi. Kirklareli OSB’ye yakinda dogalgaz gelecegi, demiryolu ile Avrupa’ya baglantisi oldugu anlatildi. Güney Koreliler daha sonra helikopterle Edirne’ye geçti.

PIST YENI YAPILDI:
Sirket yöneticileri, 2 gün önce Edirne OSB’de yapilan özel helikopter pistine inerken, yatirimci grubu Edirne Valisi Nusret Miroglu, Edirne Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Ümit Mihlayanlar, Borsa Baskani Mustafa Yardimci karsiladi. Hyundai Icra Kurulu Baskani Dong Jim Kim, bölgenin cografi yapisi, deprem riski, gümrük kapilarina uzaklikligi, su kaynaklari, kalifiye isçi durumu, yillik ortama hava sicakligi konusunda konusunda bilgi aldi.

2 BIN 200 DÖNÜM GEREKIYOR:
Ali Kibar, ihracata yönelik 1.2 milyar Euro’luk yatirim planlandigini belirterek, ‘Bunun için bize 2 bin 200 dönüm arazi gerekiyor. Yatirimin bölgeye yapilmasi için altyapi gerekiyor. Bunun disinda hükümetin de gerekli kolayliklari saglamasini arzu ediyoruz’ dedi.

MALIYE BAKANI’NIN KÖYÜ:
Maliye Bakani Kemal Unakitan’in dogdugu Süloglu Ilçesi’ne bagli Domurcali Köyü yanindaki Edirne OSB’de incelemelerde bulunan Güney Koreli otomotiv üreticisi Hyundai’nin üst düzey yöneticileri Edirne’den sonra Tekirdag’in Malkara ve Muratli Ilçesi’ndeki arazileri de inceledi. Edirne Ticaret Borsasi Baskani TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yardimci, Hyundai Icra Kurulu Baskani Dong Jim Kim’e, Unakitan’in dogdugu köyün yanindaki arazinin bos oldugunu ve ücretsiz tahsisi konusunda bakanla görüseceklerini anlatirken, ‘Bakanimiz dogdugu köye yardimci olur’ dedi.

 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net