Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

NEWSWEEK, ISTANBUL'UN DÜNYANIN EN GÜZEL SEHIRLERINDEN BIRI OLDUGU GÖRÜSÜNDE...

WASHINGTON  (31.08.2005) - Amerikan Newsweek dergisinde, Istanbul ile ilgili çikan bir yazida, Istanbul'un dünyanin en güzel sehirlerinden biri oldugunun kesin oldugu ifade edildi.
Newsweek dergisinin uluslararasi baskisinda Owen Matthews ve Rana Foroohar imzali yayimlanan yazida, tarihinin büyük bir bölümünde dünya baskentligi yapmis olan Istanbul'un, dünyanin dört bir yanindan degisik kültürleri içinde barindirdigi belirtiliyor. Istanbul'un içinde barindirdigi bu degisik kültürlerin, sehrin kendi kimligini yeniden bulmasinda önemli rol oynadigina deginilen yazida, "Istanbul Avrupa'nin en muhtesem metropollerinden biri olarak yeniden yükseliyor" deniliyor.
Yazida, sehrin her yerinde 'kendine güven'in görüldügü belirtilerek, "Istanbul'un havasi pazarlar, Bizans kiliseleri, Osmanli evleri ile örülü. Borsa yükseliyor, yurtdisinda egitim almis gençler anavatanlarina dönüyor. Yabancilar, Istanbul'dan ev almak için yarisiyor" ifadeleri kullaniliyor. Istanbul'daki Rönesans havasinin bir nedeninin de, Türkiye'nin Avrupa'yi kucaklamasi oldugunu belirten yazarlar, AB'nin Türkiye ile müzakerelere baslama karari aldigi geçen Aralik ayinin, "Istanbul'un yeniden dogusuyla" baglantili oldugunu ifade ediyor.
Newsweek dergisinde yayimlanan yazinin sonunda ise, "Avrupa, Türkiye'yi birlige kabul etmek istemese de dünyanin sonu degil. Bütün isaretler, Istanbul'un kendini yenilemesini sürdürecegini gösteriyor. Istanbul sokaklarindan gelen sesleri hatirlayin, Avrupali, Türk, Balkan, Ortadogulu; hepsi degisik bir armonide bulusuyor" deniliyor.

 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net