Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

Trakya için tarihi firsat

Trakya için tarihi firsat
  Hyundai, bedelsiz arsa tahsis edilirse 1 milyar dolarlik yeni fabrikasini Trakya'ya kuracak
Vatan Gazetesi,09.12.2005



Otomotiv sektörünün yeni bir yatirim daha kazanmasi Basbakan Erdogan'in iki dudaginin arasina bakiyor. Türkiye ile Çek Cumhuriyeti'nin kapmak için ugrastigi Hyundai'nin 1.3 milyar dolarlik yatirimi, tesviklere bagli.

Yenilenen Hyundai Accent'in tanitiminda sorularimizi yanitlayan Hyundai Assan Yönetim Kurulu Baskani Ali Kibar, Hyundai Motor'un iki ülke arasinda tercih edecegi yatirim kararinda sona dogru gelindigini belirterek, "Yatirim Türkiye'ye dogru dönüyor. Bu haftasonu ortaklarimiz gelecek ve müzakerelerde bulunacagiz. Basbakan Erdogan, bu isi sahiplendi, yeni tesvikler bekliyoruz" dedi.

Kurumlar Vergisi'ndeki 10 puanlik indirimin çok olumlu bir karar oldugunu vurgulayan Kibar, sunlari kaydetti: "500 milyon dolarlik yatirima getirilecek vergi indirimi önemli. Arazi tesvikleri olabilir. Basbakanimiz bu projeye bizzat ilgi gösteriyor. Hatirlarsiniz Güney Kore'ye ziyareti sirasinda Hyundai fabrikasini da gezmisti. Yeni kararlar bekliyoruz açikçasi. Umutluyuz... Ancak yerel idarelerin de destek olmasi gerekiyor. Örnegin yurtdisinda su bedava, okul ve lojmanlar da cabasi. 2-3 ay içinde Hyundai son noktayi koyacak. Güney Koreliler duygusal olarak bizi istiyor."

Liman avantaji
Yan sanayiyle birlikte yeni yatirimin 1.3 milyar dolara kadar çikacagini belirten Kibar, Güney Koreliler'in yer olarak Trakya'yi tercih ettiklerini söyledi. Kibar, nedeni de söyle açikladi: "Demiryolu agi önem tasiyor. Avrupa'ya araçlarin direkt olarak gidebilmesi ve Tekirdag limani ihracat için avantajli unsurlar."

Haber: Mete TANSU
 

 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net