Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

Boşnak Böreği, pizza ve hamburgere rakip olacak

Boşnak Böreği, pizza ve hamburgere rakip olacak

Gamze Tüfekçi

   Yaklaşık 3 ay önce televizyon program yapımcısı ve sunucusu Alev Nallar tarafından kurulan Boşnak Mutfağı, geleneksel göçmen mutfağını fast food anlayışıyla birleştirdi. Meşhur Boşnak böreği ve mantısının pizza ve hamburgere rakip olacağını söyleyen Nallar, Boşnak Mutfağı'nın ithal edilen yemek anlayışına alternatif olmayı amaçladığını ifade etti.
   Börek ve mantının kişiye özel pişirilerek 25 dakikada evlere servis edildiğini kaydeden Nallar, tüm ürünlerin göçmen kadınlar tarafından elde açıldığını belirterek, mutfakta doğal tereyağ ve süt kaymağı kullanıldığını aktardı. Mutfağın yaratıcısı olduğunu ve işe başlamadan önce üretici olma fikri bulunmadığını dile getiren Nallar, "Yemek yemeyi çok seven biriyim. Bir gün, hamburger yemenin insana neler yapabileceği ile ilgili bir belgesel izliyordum. Bu tarz dondurulmuş fast food gıdaların korkunç yan etkileri vardı. Gençlerimizin ve özellikle küçük çocukların bu ürünlere olan bağımlılığını düşünüp, bir şeyler yapmamız gerektiğini düşündüm. Hızlı ve ucuz satılıyorlardı. Bizim geleneksel ürünlerimiz de bu yöntemle satılabilir mi diye düşündüm. Bu sorunun üstüne, geliştirilen bir sistemin ürünüdür Boşnak mutfağı" diye konuştu.
   
   Ramazan boyunca sahurda hizmet verecekler

   Ramazan boyunca sahurda da hizmet vereceklerini belirten Nallar, hazırlanan özel iftar menüleriyle alternatif adreslerden biri olacaklarını açıkladı. İftar menülerinin en pahalısını 20 YTL olarak belirlediklerini kaydeden Nallar, doyurucu ve leziz menüler hazırladıklarını ifade ederek, müşterilerin tüm gece boyunca sıcak börek ve mantıyı sahur sofralarında göreceklerini söyledi. İstanbul'un iki yakasında Merter ve Ataşehir'de şubelerinin bulunduğunu dile getiren Nallar, mutfaklarının, aynı şeyleri yemekten sıkılanlar ve sağlıklı, geleneksel ve ucuz lezzete ulaşmayı hedefleyenler için önemli bir adres olduğunu kaydetti. Mutfakları menüsünün özel göçmen yemeklerinden oluştuğunu söyleyen Nallar, börek ve mantının yanında kuru etle ve çömlekte pişirilerek hazırlanan kuru fasulye ve boşnak meyhane pilavlarının da meşhur olduğunu belirtti. Menüleriyle öğrenci ve çalışan gençleri ağırlıklı olarak hedeflediklerini belirten Nallar, tamamen doğal ve sağlıklı ürünler kullanıp ucuz fiyat belirlediklerini açıkladı.
   
   Saraybosna'dan gelen ürünlerle menü zenginleşecek

   Boşnak Mutfağı Ürün Müdürü Kadriye Pazarlı ise "Meraklısı bilir. Meşhur Boşnak meyhane pilavına ve kuru fasulyesine ulaşmak kolay bir şey değildir. Müşterilerimiz, odun isinde kurutularak hazırlanan kuru etin verdiği lezzetle bu yemeklerin bağımlılık yaptığını söylüyorlar. Çömlekte kuru fasulyeyi, içine kendi yaptığımız süt kaymağını koyarak servis ediyoruz. Böylece hem sağlıklı ve leziz, hem de doyurucu oluyor" diye konuştu. Ürünlerini hazırlarken ve servis ederken geleneksel alışkanlıklarından ödün vermemeye ve orijinal hallerini korumaya özen gösterdiklerini belirten Pazarlı, yakın zamanda Saraybosna'dan getirecekleri ürünlerle menülerini daha da zenginleştireceklerini vurguladı. Doğal ve geleneksel ürünlerin hızlı ve ucuz olarak herkese ulaşmasını sağlayacaklarını açıklayan Pazarlı, dondurulmuş gıdaların tahtını sallayacaklarını da sözlerine ekledi.

http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=105442&KOS_KOD=102

4 EYLÜL 2008

 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net