Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

Trakya topraklarında bu kez de atık tesisi

22.11.2008 Hürriyet
Trakya topraklarında bu kez de atık tesisi

Yalçın BAYER

TÜRKİYE’de akıl dışı şeyler oluyor artık... 1000 dönümlük bir tarla üzerinde kurulan Silivri Cezaevi başka bir yerde kurulamaz mıydı? İstanbul’u planlayanlar, rezidans ve AVM’den başka bir şey düşünmedikleri için 15 milyona doğru giden İstanbul’da cezaevi yapmak için yer ayırtmayı düşünemiyorlar.


Kimyasal katı atık tesisine Silivrililerden sonra Kırklarelililer de tepki gösteriyor

Trakya toprakları her türlü yağmaya açık; binlerce dönüm tarlalar el değiştiriyor. Çevre göz ardı ediliyor. Gizli bir ’ihanet şebekesi’ el altından bir şeyler çeviriyor.

Kırklareli’nden bir köylü vatandaşımız arıyor. Söyledikleri Hayrettin Karaca’nın sloganı olan "Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilmez" diye başlıyor: "İstanbul’dan 300 km uzaklıktaki Kırklareli topraklarında kirli bir sanayi tesisi yapılmak isteniyor. Burası, Kırklareli’ne 20 km uzaklıktaki Kavakdere köyüdür. Her türlü sulu tarım yapılır, etrafında bir gölet ile Bahçıvan peynir fabrikası vardır. Bizi kandırarak buraya bir kimya atık tesisi yapılmak isteniyor. Size bunları köylüler anlatamıyorlar; çünkü üzerlerine gelecek baskıdan korkuyorlar."

Köyün Saksağandere mevkiinde 312 dönümlük tarım alanında kurulmak istenen ’İstanbul ve Trakya Endüstriyel Atık Bertaraf Tesisi’, Ankara kökenli ’Kandur Enerji ve İnşaat Taahhüt Sanayi Ltd. Şti’ tarafından projelendirilmiş. Buradaki tarlalar daha önce ceviz ve bağ kurulmak, mandıra yapılmak üzere alınmış... Ancak bazıları da tarlaların TMSF tarafından satıldığını söylüyor.

Hiçbir şeyi açık olarak bilmedikleri anlaşılıyor. Çevredeki köyler böyle bir kirletici tesise karşılar. Nitekim bundan bir süre önce yapılan ÇED toplantısında büyük tartışmalar yaşanmış; Kandur Enerji yöneticilerinin getirdikleri kuru pasta ve meşrubatı almayıp, kendi yaptıkları lokma ve ayranı katılımcılara sunmuşlar. "Buraya endüstriyel atık tesisi kuracaklar. Çorlu’yu, Çerkezköy’ü hepimiz biliyoruz, ne hale geldiler. Biz tarım yapmak istiyoruz. Eğer bu tesis kurulursa, Trakya mahvolacaktır, bir daha karpuzumuzu, üzümümüzü, mısırımızı kimse yiyemeyecektir."

Kandur Enerji bu tesisi ilk olarak Silivri’nin Büyükçavuşlu bölgesinde yapmak istemiş, ancak bilgilendirme toplantısında halk, toplantıya katılan bakanlık ve firma yetkililerini yuhalayarak sözlü ve fiziki saldırıda bulunmuş. Ve projenin burada yapılmasından vazgeçilmiş sonunda. Demek ki firma Kırklareli’nin güzel tarlalarına hamle yapmış şimdi...

Niye bir ortak akıl yoktur; bu tür tesislerin kömür çıkartılan Kemerburgaz dolaylarında yapılması düşünülmez... Haber verelim, Kırklareli’nin Kavakdere köyündeki bu tesise karşı yarın 13.00’te büyük bir protesto mitingi var.
(0542-683 58 39)

Biliyor musunuz

Osman Gökçek İstanbul’da

CHP Tekirdağ Belediye Başkanlığı için 11 aday arasında Cerrahpaşa Tıp’tan Prof. Nail Yılmaz, Tekirdağ Rakı Fabrikası eski Genel Müdürü ve ’Tekirdağ’ rakısının ’mucidi’ Kadir Albayrak, Kumbağ Belediye Başkanı ve eski İl Başkanı Sami Eren’in adlarının öne çıktığını; Çorlu’da İlçe Başkanı Dr. Ünal Baysan’dan sonra Prof. Taner Dodurka’nın da adaylığını 1000 kişilik bir toplantıda açıkladığını... BİR süredir İstanbul’da bir halkla ilişkiler uzmanı tarafından işadamları ve gazetecilerle görüştürülen Melih Gökçek’in ’Çankaya sevdalısı’ küçük oğlu Osman Gökçek’in, AKP’den Kadıköy veya Beşiktaş’tan aday gösterileceği iddialarının ortaya atıldığını... AKP’nin, Ar-Ge araştırma şirketine yaptırdığı araştırmada, Şişli’de Mustafa Sarıgül’ün oyunun %81.2 olarak çıktığını... MHP’nin İstanbul’da ilk seçim atağını Eyüp’ten başlatacağını, Meral Akşener’in başkanlığındaki heyetin bugün 13.00’ta Rumeli Balkan Türkleri Federasyonu Genel Başkanı Av. Özcan Pehlivanoğlu’nun adaylığını ilan edeceğini...




 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net