Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

Rumeli'ne dönüş muhteşem olacak

Rumeli'ne dönüş muhteşem olacak

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Balkan ve Orta Avrupa ülkeleriyle şu andaki 24 milyar dolarlık dış ticaret hacminin 4 yıl içinde 100 milyar dolara çıkarılabileceğini söyledi

Kürşad TüzmenŞÜKRULLAH DOLU

Elveda Rumeli dizisiyle Türkiye'yi hüzünlendiren Balkanlar, yeni bir heyecanın hedefi oluyor. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından düzenlenen Orta ve Doğu Avrupa Dış Ticaret Köprüsü Programı'nda yaptığı konuşmada Türkiye'nin Balkanlara dönüşünün muhteşem olacağına işaret etti. Kürşat Tüzmen, Balkan ve Orta Avrupa ülkeleriyle şu andaki 24 milyar dolarlık dış ticaret hacminin 4 yıl içinde 100 milyar dolara çıkarılabileceğini söyledi. Tüzmen, 2008 yılında iş yapma kolaylığı bakımında Orta ve Doğu Avrupa ülklerinin ilk sıralarda yer aldığını ve bu ortamın gelişeceğini anlattı.

BAŞARI HİKAYESİ YAZDIK

Türkiye'nin yaptığı ihracatla başarı hikayesi yazdığını ve ihracatta altın çağını yaşadığını söyleyen Kürşad Tüzmen, "Ben rokortmen ve birinci olmayı seviyorum OECD ülkeleri arasında Türkiye son beş yılda en fazla ihracat artışı sağlayan ülke oldu. Krizin olduğu bu dönemde yine birinciliğe oynayacağız ama o eski rekorları kıramayacağız" diye konuştu.

KRİZDEN ÇIKIŞ YOLU İHRACAT

"Krizden çıkmanın tek yolu daha fazla ticaret yatırım ve iştir" diyen Kürşad Tüzmen, "Eksikler ver. Mesela gümrük işlemleri kolaylaştırılmalı, vize işlemleri basitleştirilmelidir" şeklinde konuştu.

Bölgeye ihracat ivme kazandı

Zirvede konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, son yıllarda Balkan ve Orta Avrupa ülkelerine ihracat artışının büyük bir ivme kazandığını vurgulayarak şöyle devam etti: "2008 yılının ilk 9 aylık verilerine göre en Romanya, Türkiye'nin en fazla ihracat yaptığı dokuzuncu, Yunanistan onüçüncü, Bulgaristan onaltıncı, Polonya ise yirmi üçüncü ülkedir." TUSKON Başkanı Rızanur Meral ise, planlanan programı krize rağmen ertelemediklerini söyledi.


'Elveda' değil MERHABA rumeli

Osmanlı'nın son demlerinde iç karışıkların yaşandığı Balkan topraklarında geçen 'Elveda Rumeli' dizisi bir yandan izleyenleri bambaşka diyarlara doğru sürüklerken bir yandan da o toprakların hazzını yaşatıyor. Ancak artık Balkanlar hüzün yerine bambaşka bir anlam taşımaya hazırlanıyor. TUSKON, Afrika, Avrasya ve Pasifik zirveleri zincirine Orta-Doğu Avrupa Ticaret Köprüsü'nü de ekledi. Bu Balkanlar projesi sayesinde küresel kriz yüzünden ihracat pazarı daralan şirketlere alternatif imkânı sunuluyor.

Küresel kaos TUSKON'un pazar hızını kesemedi

Küresel krize rağmen TUSKON, iş adamlarına alternatif yeni pazarlar bulma arayışını hız kesmeden devam ettiriyor. Orta ve Doğu Avrupa Dış Ticaret Köprüsü programı'nı düzenleyen TUSKON, 16 Avrupa ülkesinden 360 iş adamı ve üst düzey devlet yöneticisini Türkiye'ye getirdi. Türkiye'den 1000 iş adamının katıldığı zirvede 7000 iş görüşmesi sonucunda 1 milyar dolarlık ticaret hacminin oluşması bekleniyor. TUSKON, daha önceden üç kez "Türkiye-Afrika Dış Ticaret Köprüsü", iki kez "Türkiye-Avrasya Dış Ticaret Köprüsü" ve yine iki kez "Türkiye- Pasifik Dış Ticaret Köprüsü" organize etmişti.

Yeni Şafak
19.11.2008

 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net