Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

'Türkiye bu intiharı araştırmalı'

26 Ekim 2008

'Türkiye bu intiharı araştırmalı'
HÖH liderinin özel kalem müdürünün ölümündeki sır:

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, Bulgaristan'da Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin liderinin özel kalem müdürünün "intihar"ını yazdı:

HÖH liderinin özel kalem müdürünün kuşkulu intiharı

BULGARİSTAN’da, Türklerin ağırlıklı olarak oy verdiği ’Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin (HÖH) lideri Ahmet Doğan’ın, özel kalem müdürü Ahmet Emin’in (46) Sofya’da önceki cuma günü kuşkulu şekilde ’intihar’ ettiğinin açıklanmasının ardındaki gerçekler sır perdesine dönüşüyor.

Emin’in başından tek kurşun çıkmıştı. Bu olay 10 günden beri Bulgaristan’da gündemin ana konusunu oluşturuyor. Bulgaristan basını, ’intihar’ olayının siyasi boyutlarının ağırlık kazandığını ileri sürerken, bu gelişmenin koalisyon hükümetini krize sokacak gelişmelere gebe olduğuna işaret ediliyor.

Paşabahçe Şişe Cam Tesisleri’nin bulunduğu Tirgoviç, ’Koca Balkan’ı Sofya’ya bağlayan yol üzerinde önemli bir Türk yerleşim merkezi olarak biliniyor.

Bulgaristan hükümetini oluşturan üçlü koalisyonun bir parçası olan ’Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin (Bulgarca kısaltılmış adı DPS) ağırlıklı isimlerinden olan Ahmet Emin daha önce Tırgoviçte İl Başkanlığı’nda bulunmuştu. Bazı gazetelerde ise Emin’in görevi, partinin ’finans müdürü’ olarak geçiyor.

Evli ve üç çocuklu olan Ahmet Emin, daha önce de Tırgoviçte’nin Kozitza Köyü’nde muhtarlık yapmıştı.

Olayla ilgili olarak çelişkili haberler yapıldığı dikkat çekiyor. Bulgaristan İçişleri Bakanlığı, cesedin Sofya’nın Boyana kentinde bulunduğunu ve olayın ’intihar’ olduğunu açıklamıştı.

Ancak bazı kaynaklar ise Emin’in cesedinin, aynı semtte bulunan, Ahmet Doğan’ın malikanesinin arka sokağına atılmış olarak bulunduğunu ileri sürüyor.

OĞLUM ÖLDÜRÜLDÜ

Emin’in babası, oğlunun intihar ettiğine inanmadığını ve öldürüldüğünü iddia ediyor. Bazı gazetelerde intihar mı değil mi sorularının ortaya çıkmasına, olayın hemen ardından ’intihar’ açıklamasının sebep olduğu belirtiliyor.

Bulgaristan’da konuştuğumuz bazı Türkler, HÖH yöneticilerinin kendilerini ’nötrleştirdiğini’ belirterek, Ahmet Doğan ve yandaşları hakkında çeşitli parasal iddialar bulunduğunu aktarıyorlar.

Bulgaristan’da bundan bir süre önce ’Telekulak’ olayı patlak vermişti. Bir Türk bize şöyle bir yorum yapıyor: "AB, siyasi kirlilik ve yatırımlara gelen paraların iç edilmesi sebepleriyle yardımları askıya alıyor... Bundan sonra çeşitli söylentiler var. İçişleri Bakanlığı kendi içerisinde gizli polisi bastırıyor, usulsüz telefon dinlemeleri tespit ediliyor. Bulgaristan’da yatırım yapan bilhassa Türkiyeli işadamlarına yapılan haksız, usulsüz işlemleri tespit ediyor.

İntihar ise durum daha vahim: Ahmet Emin en sonunda Ziya Gökalp gibi gerçeği görüp "Irkıma ihanet ettim, hainliğin cezası, ölümü hak ettim" diyerek kendisinden sonrakilere bu mesajı mı bırakmak istemiştir? Öldürüldü ise; Ahmet Emin’in itiraflarından korkanlar mıdır katilleri?

Türkiye’ye düşen, bu siyasi intiharın veya cinayetin ardını araştırmaktır.

 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net