Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

Bulgaristan Başbakanı Edirne’de kilise açtı

15 Eylül 2008 Hürriyet
Bulgaristan Başbakanı Edirne’de kilise açtı

Ali Can ZERAY / EDİRNE, DHA

Bulgaristan Başbakanı Sergay Stanişev, onarımı tamamlanan Edirne’deki 140 yıllık Eleni Klisesi’nin açılışını, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte yaptı.

Bulgaristan Sosyalist Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Sergay Stanişev, dün sabah saat 10.30’da karayolu ile Türkiye’ye geldi. Kapıkule’den giriş yaptıktan sonra, Abdurrahman Mahallesi’nde bulunan Eleni Klisesi’ne gelen Başbakan Stanişev’i, burada Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay karşıladı.

Bölgeye barış getirsin

Bulgaristan’dan gelen yaklaşık 3 bin kişi ve mahallede oturanların da katıldığı törende, Bulgaristan Başpiskoposu Neoft, Bulgar Başbakan ile birlikte kiliseyi kutsadı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile diğer Türk yetkililerinin de izlediği dini tören daha sonra bahçede devam etti. Günay burada yaptığı konuşmada, bu ayın Müslümanlar için kutsal Ramazan olduğunu belirterek, "Bugün dünya, herkesin inançlarını özgürce yaşayabilecekleri bir temel üzerine kuruluyor. Bu açılışın bölgemize, dünyaya barış getirmesini diliyoruz" diye konuştu.

Türkiye’nin katkısı

Bulgaristan Başbakanı Sergey Stanişev de, milletlerin inanç ve ruhla ayakta kalmayı sağladığını bildirdi. Bulgar Başbakan, bu kilisenin doğması ile Bulgaristan’ın yeniden doğacağına inandıklarını belirterek, kilisenin onarımı için yarım milyon Euro gönderdiklerini ifade etti. Başbakan Stanişev, kilisenin onarılarak ibadete açılmasında Türk tarafının büyük katkı sağladığına işaret ederek, şöyle konuştu: "Bu iş sadece parayla olmadı. Türk tarafının katkısı olması bu iş yapılmazdı. Bu kilise tarih içinde birçok acıya tanıklık etti. Ancak bugün tanrı evi yeniden yapıldı. Her zaman ruhlara sığınak oldu. Bu Edirne’deki ikinci Bulgar kilisesi. Bu kilise iyi ilişkilerin bir göstergesidir."

 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net