Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

Ege tekstilcilerden, Yunanistan ile isbirligini gelistirme atagi

Ege tekstilcilerden, Yunanistan ile isbirligini gelistirme atagi
15/11/2005 Dünya Gazetesi
IZMIR - Bu hafta sonu 13. kurulus yildönümünü kutlayacak olan Ege Giyim Sanayicileri Dernegi, Yunan tekstil ve konfeksiyoncularla iliskilerini gelistirmeyi amaçliyor.
Kutlama töreninde Atina Giyim Sanayicileri Dernegi'ni agirlayacaklarini söyleyen EGSD Baskani Nedim Örün, ocak ayinda da 30 kisilik bir heyetle Atina ve Selanik'e gideceklerini belirtiyor. Yunanistan ile Türkiye arasinda tekstil ve konfeksiyon ticaretinin istenen düzeyde olmadigina dikkat çeken Örün, "Bunun en önemli nedeni ulasim. Atina ile Izmir uçakla yarim saat mesafede. Fakat direkt seferler olmadigi için ulasim Istanbul üzerinden saglaniyor ve yarim gün sürüyor. Önümüzdeki yil Izmir-Pire arasinda baslayacak feribot seferleri ile bu sikintinin önemli ölçüde asilacagini tahmin ediyoruz. Yapacagimiz toplantida hem sorunlari, hem çözüm önerilerini, hem de yapilacaklari tartisacagiz" diye konustu.

Atina'nin 4.5 milyonluk nüfusu ile büyük bir pazar oldugunu vurgulayan Örün, "Hemen yanindaki Pire'nin 1 milyonluk nüfusunu da eklersek, Yunanistan'in nüfusunun yarisina yakininin bu bölgede yasadigini görürüz. Zaten Yunanistan'in diger bölgeleri de ihtiyaçlarini buradan sagliyorlar. Bunun disinda Selanik ise Avrupa'ya hitap ediyor. Fakat isletmelerin kapasiteleri küçük oldugu için kimi zaman talebi karsilayamiyorlar. Hatta bu nedenle Bulgaristan'da fabrika kuran Yunan firmalari bile var. Yunanistan'a düzenleyecegimiz gezide bu firmalarin kendilerine gelen siparisleri Türkiye'ye yönlendirmeleri için çalisacagiz. Yani Atina ile Yunanistan, Selanik ile Avrupa pazarina açilacagiz" dile konustu.

Gezi tarihi olarak 25-27 Ocak'i belirlediklerini vurgulayan Örün, "Fakat Atina Giyim Sanayicileri Dernegi'nin onayini bekliyoruz. Geziye 30 firmayi götürmeyi planyoruz. Çünkü daha yüksek bir katilim daginiklik yaratabilir. Ege Ihracatçi Birlikleri de bizi destekliyor. Gezide hem ihracatçi firmalar, hem de koleksiyonu olan ama henüz ihracata baslamamis firmalar yer alacak. Böylelikle bu üyelerimizi de ihracatla tanistiracagiz. Su an Yunanistan ile ticaret yapan 20 dolayinda üyemiz var. Bunlar agirlikli olarak kot, örme üst giyim, kumas ve bayan giyim ürünleri satiyorlar" diye konustu.

Bu hafta sonu kurulus yildönümü kutlamalarina katilacak Atina Giyim Sanayicileri Dernegi yöneticileri arasinda Yönetim Kurulu Baskanvekili Vassilis Masselos'un da bulundugunu hatirlatan Örün, "Masselos önümüzdeki günlerde dernegin baskanligina getirilecek. Avrupa Giyim Dernekleri Federasyonu'nun dönem baskanligi 2006 yilinda Yunanistan'a geçecegi için, ayni zamanda federasyonun da baskani olacak. Bizi federasyonun mayis ayinda yapilacak genel kuruluna gözlemci üye olarak davet etti. Kongrede bizden de fikir alacaklar" bilgisini verdi.

 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net