Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

Süne ve Saros tartışmaları

16 Ağustos 2008  
Yalçın BAYER  ybayer@hurriyet.com.tr

Süne ve Saros tartışmaları

'HÜRRİYET treni' ile son iki yazımıza gelen eleştiri, görüş ve düzeltmeler şöyle:

AKP Edirne Milletvekili Necdet Budak'ın (Aynı zamanda tarla bitkileri bölümü profesörü), Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Yardımcı'nın, Vahap Munyar'ın geniş, bizim de özet olarak değindiğimiz Edirne'deki 'süne zararlısı'na ilişkin görüşlerine karşı itirazları var. Budak, Edirne merkezindeki buğdayların süneli olmadığını savunarak, "Bazı tüccarlar süneli deyip fiyatı düşürüyorlar. Politik bir oyun olduğunu sanıyorum. Türkiye'deki buğday fiyatları tartışılabilir. Ancak borsanın analizleri ve alım politikası ile ilgili konuları da mercek altına almak gerekir. Yineliyorum, buğday süneli değildir; Türkiye'ye Edirne buğdayı sünelidir diye duyuruyorlar. Nitekim bu söylenti sonucunda, Keşan ve Uzunköprü üreticisinin karşısında Edirne'deki üretici 20-25 lira daha az kazanıyor. Ben bunları kabullenemiyorum. Edirne borsasının analizleri konusunda tereddütlerim olduğunu söylemeliyim. İki hafta önce TMO uzmanları bu konuda araştırma yaptılar; bu araştırmanın sonuçları hemen kamuoyuna açıklanmalıdır" diyor. Saros Körfezi ile ilgili sorunları muhalefet partisi milletvekillerinin takip ettiklerini, iktidarlarının burasını turizm merkezi ilan ettiklerini belirtiyor. Bu konuda Saros'un neresinin ne olduğunun (SİT, orman, altyapı gibi...) tespiti konusunda çalışmalar yapıldığını belirten Budak, bölgeye yönelik yatırımlarla ilgili bir strateji ortaya konulacağını bildirdi. Saros gibi bir dünya cenneti 'yağmaya' açılıyorsa bunun sonucunun ne olacağını kestirmek zordur. Aman ne olursa olsun Saros'a kimse dokunmasın, Özel Çevre Koruma statüsüne alınsın... 'Deniz Çöl'ü olmasın... Çünkü bunların belirtileri ortaya çıkmaya başladı. Trol, dip ağları, dinamit atılma gibi avlanmalar sonucunda Saros'ta yumurtalama alanları dağıldı; balık çıkmıyor artık. Saros için ortak akıl gündeme getirilmelidir.

KAPIKULE'DE BİNAYA DEĞİL İNSAN UNSURUNA BAKIN

KAPIKULE'yi 44 yıldır kullanan, bunun son 2 yılında neredeyse ayda 2 defa bu kapıdan ve Hamzabeyli'den Bulgaristan'a geçen biri olarak özellikle Kapıkule'deki gümrük teşkilatının insanlarımızı perişan eden uygulamaları hakkında bir roman yazabilirim. Avrupa'daki işçilerimize sorarsanız bir külliye çıkartabilirler hatta. Bunun binayla, tesisle, TOBB veya müteahhitle ilgisi yok. İşçilerimizden para kazanmak amacıyla yapılan tesisleri methetmek ne yazık ki sizden beklediğimiz bir yaklaşım değil.
Rıza NEPTUN

KIRKLARELİLİ okurlarımızdan uyarı aldık. Burhan Öçal ve Savaş Hersekli, Kırklareli'nin Karakaş Mahallesi'ndenmiş. Ne kadar çok 'Karakaşlı Mahalleli' varmış. (Bunlardan biri de Antalya'dan Samiye Uçar) Yoksa Burhan Öçal'dan ötürü mü böyle bir sevda doğmuş!

 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net