Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

Hürriyet Treni Kırklareli'de


17 yıl sonra gelen trene 30 bin kişilik karşılama 14 Ağustos 2008


Fırat KESKİNKILIÇ Ali Ümit ÜLKER/DHA



Hürriyet Treni, dün Kırklareli’de binlerce kişi tarafından coşkuyla karşılandı.

Kent halkına 17 yıl sonra yolcu treni görme heyecanı yaşatan Hürriyet Treni’ni karşılama etkinlikleri kapsamında, dün akşam Burhan Öçal’ın verdiği konseri de 30 bin kişi izledi.

YETERLİ yolcu olmadığı gerekçesiyle 17 yıldır tren seferinin yapılmadığı Kırklareli’ye dün akşam saat 22.30’da gelen Hürriyet Treni’ni, Kırklareli Garı’nda Vali Yardımcısı Volkan Köksal ve Belediye Başkanı Cavit Çağlayan çiçeklerle karşıladı. Trenin gara yaklaşmasıyla birlikte gar çevresinde toplanan coşkulu kalabalık, ellerindeki Türk bayraklarını salladı ve alkışlarla trenin gelişini kutladı. Yoğun ilgiyle karşılaşan Hürriyet Kurumsal İletişim Direktörü Temuçin Tüzecan, gösterilen bu yoğun ilgiye teşekkür etti. Karşılamada davul zurna eşliğinde halk oyunları ekibi gösteri yaptı, ardından Kırklareli Vali Yardımcısı Volkan Köksal, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Hürriyet Kurumsal İletişim Direktörü Temuçin Tüzecan, Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer ve vatandaşlar hep birlikte halay çekti.

Öçal’ın konseri

Hürriyet Treni etkinlikleri kapsamında Kırklarelili perküsyon sanatçısı Burhan Öçal, Festival Alanı’nda yaklaşık 30 bin kişiye muhteşem bir konser verdi. Vatandaşlar ise sabahın erken saatlerinden itibaren Hürriyet Treni’ni gezmek için uzun bir kuyruk oluşturdu. Birçok kişi tren önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Kırklareli Garı’na gelenler, 1 Mayıs 1948’de yayın hayatına başlayan Hürriyet Gazetesi’nin, o tarihten bugüne 1 Mayıs tarihli birinci sayfalarının yer aldığı sergiyi ilgiyle gezdi. Sergiyi gezen Volkan Köksal ve Cavit Çağlayan, Temuçin Tüzecan’dan bilgi aldı.

TCDD İstanbul Bölge Müdürü Üzeyir Ülker de hızlı tren projelerini katılımcılara anlattı.

Kırklareli Garı’nda toplanan çocuklar ise Uluslararası Af Örgütü’nün standında hayallerini resim yaparak anlatmaya çalıştı. Ayrıca garın bekleme salonunda "Aile İçi Şiddete Son" konulu sinevizyon gösterisi yapıldı. Akbank Çocuk Tiyatrosu ise çocuklara tiyatro oyunu sergiledi.

Pek çok vatandaş, doğum tarihlerini söyleyerek doğdukları günün Hürriyet gazetesinin birinci sayfalarını aldı.

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, "Hürriyet çok güzel bir proje ile kentimize geldi ve burada halkımızın ilgisini çekecek çalışmalar sergiledi. Bu projeye emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" dedi. Vali Yardımcısı Volkan Köksal da "Bu proje kapsamında, TCDD’nin yeni çalışmaları hakkında bilgi sahibi olduk. Gelecekte bu projenin devamı düşünülüyormuş. Bence çok güzel olur. Yeniden böyle bir çalışmanın Kırklareli’de de yapılması ve uğrak yeri olması bizi gururlandıracaktır. Zaten Kırklareli’nin konuya ne kadar hakim olduğu ortaya çıktı. Çünkü bu kadar coşkulu bir kalabalığı daha önce görmedim" diye konuştu. Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş da öğleden sonra Kırklareli Garı’na gelerek Hürriyet Treni’ni ziyaret etti.

Bayer’e plaket

Kırklareli Belediye Başkanı Çağlayan, Hürriyet Treni’ni karşılama etkinlikleri kapsamında yazarımız Yalçın Bayer ve Temuçin Tüzecan’a çiçekle plaket verdi. Başkan Çağlayan, Hürriyet’in mükemmel bir projeyle Kırklareli’ye geldiğini söyledi.

BUGÜN EDİRNE GARI’NDAYIZ

10.00 ve 13.30 Uluslararası Af Örgütü atölye çalışmaları

11.30 Aile İçi Şiddete Son Semineri

13.30 İnsan hakları eğitimi

12.00 Akbank Çocuk Tiyatrosu Masal Masal İçinde oyunu

Gün boyu Hürriyet Hakkımızdır ve Demiryolu sergileri  

 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net