Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

Hürriyet Treni Trakya'da yol alıyor..



13 Ağustos 2008
Hürriyet Treni'ne miting gibi karşılama

Fırat KESKİNKILIÇ- Ali Ümit ÜLKER/KIRKLARELİ, (DHA)

HÜRRİYET Gazetesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) ortak girişimiyle 1 Temmuz’da ‘Hürriyet Hakkımızdır, Tren Özgürlüktür’ sloganıyla Kars'tan yola çıkan Hürriyet Treni dün Kırklareli’ne geldi.

Hürriyet Treni, son durağı Edirne'den bir önceki durağı olan Kırklareli'nde binlerce kışı tarafından coşkuyla karşılanırken kent halkına 25 yıl sonra yolcu treni görme heyacanı yaşattı. Hürriyet Treni etkinliği kapsamında Kırklareli'de dün akşam Burhan Öcal'ın konserini 30 bin kişi izledi.

Yeterli yolcu olmadığı gerekçesiyle 25 yıldır tren seferinin yapılmadığı Kırklareli’ne dün akşam saat 22.30'da gelen Hürriyet Treni'ni Kırklareli Garı'nda Vali Yardımcısı Volkan Köksal, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ile birlikte çiçeklerle karşıladı. Trenin gara yaklaşmasıyla birlikte gar çevresinde toplanan coşkulu kalabalık, ellerindeki Türk bayraklarını salladı ve alkışlarla trenin gelişini kutladı.

Yoğun ilgiyle karşılaşan Hürriyet Kurumsal İletişim Direktörü Timuçin Tüzecan ise trenin durmasıyla birlikte vagonun kapısından vatandaşlara seslenerek gösterilen ilgiye teşekkür etti. Karşılamada davul zurna eşliğinde halk oyunları ekibi gösteri yaptı, ardından Kırklareli Vali Yardımcısı Volkan Köksal, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Hürriyet Kurumsal İletişim Direktörü Timuçin Tüzecan, Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayar ve vatandaşlar hep birlikte gar önünde halay çekti.

30 BİN KİŞİ TOPLANDI

Karşılama töreninin ardından Hürriyet Treni Etkinlikleri kapsamında Kırklarelili perküsyon sanatçısı Burhan Öcal, Festival Alanı'nda yaklaşık 30 bin kişiye muhteşem bir konser verdi.

TCDD'nin seferleri kaldırdığı 25 yıldır Kırklareli’ne tren gelmediği için tren göremeyen halk ise sabahın erken saatlerinden itibaren Hürriyet Treni'ni gezmek için uzun kuyruk oluşturdu. Birçok kişi tren önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kırklareli Garı’na gelenler, 1 Mayıs 1948’de yayın hayatına başlayan Hürriyet Gazetesi’nin, o tarihten bugüne 1 Mayıs tarihli birinci sayfalarının yer aldığı sergiyi ilgiyle gezdi. Sergiyi gezen Kırklareli Vali Yardımcısı Volkan Köksal ve Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’a Hürriyet Kurumsal İletişim Direktörü Timuçin Tüzecan tarafından gazetelerin manşetleri hakında bilgi verdi.

TCDD’nin hazırladığı stantın olduğu vagonuna geçildi ve burada TCDD İstanbul Bölge Müdürü Üzeyir Ülker, TCDD’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi ve hızlı tren projelesini katılımcılara anlattı.

Kırklareli Garı'nda toplanan çocuklar ise Uluslararası Af Örgütü’nün stadında hayallerini resim yaparak anlatmaya çalıştı. Ayrıca garın bekleme salonunda ‘Aile İçi Şiddete Son’ konulu sinevizyon gösterisi yapıldı. Akbank Çocuk Tiyatrosu ise çocuklara tiyatro oyunu sergiledi.

Hürriyet'in kuruluşundan bu yana olan manşetlerini görmek isteyen vatandaşlar ise sıraya girdi ve doğum tarihlerini söyleyerek doğdukları günün Hürriyet gazetesinin birinci saygalarını aldı.

ÇAĞLAYAN: HÜRRİYET BÜYÜKÜLÜĞÜNÜ ORTAYA KOYDU

Hürriyet Gazetesi’nin ne kadar büyük bir gazete olduğunu yaptığı bu organizasyon ile bir kez daha ortaya koyduğunu belirten Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, “Hürriyet çok güzel bir proje ile kentimize geldi ve burada halkımızın ilgisini çekecek çalışmalar sergiledi. Bu projeye emeği geçen herkese çok teşekkür ederim"” dedi.

Başkan Çağlayan daha sonra Hürriyet Kurumsal İletişim Direktörü Timuçin Tüzecan ve Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayar’a çiçek ve plaket verdi.

Hürriyet Gazetesi ve TCDD’nin girişimleri ile gerçekleşen bu projenin kendisini çok mutlu ettiğini belirten Kırklareli Vali Yardımcısı Volkan Köksal, “Hayata geçen bu proje kapsamında ve TCDD’nin yeni çalışmalarından ve demiryolu hatları hakkında bilgi sahibi olma fırsatı bulduk. Bu projenin bir ayağınında Kırklareli’nde gerçekleşmesinden çok büyük mutluluk duydum. Gelecekte tekrar bu projenin devamı düşünülüyormuş. Bence çok güzel olur. Yeniden böyle bir çalışmanın Kırklareli’nde de yapılması ve uğrak yeri olması hem bizi gururlandıracak ve Kırklareli’ni mutlu edecektir” dedi.

Kırklareli'nin festivallere canlı olan bir kent olduğunu belirten Köksal, “Ancak bu kadar coşkulu bir kalabalığı daha önce görmedim. Kırklareli’nin konuya ne kadar hakim olduğu ortaya çıkmıştır” diye konuştu.

Kırklareli Vali Hüseyin Avni Coş da öğleden sonra Kırklareli Garı'na gelerek Hürriyet Treni'ni ziyaret etti.

TÜZECAN: PROJEYİ DEVAM ETTİRECEĞİZ

Hürriyet Kurumsal İletişim Direktörü Timuçin Tüzecan ise toplantı salonunda Kırklareli Vali Yardımcısı Volkan Köksal ve Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’a faaliyetler ve yaşananlarla ilgili bilgi verdi. 150 yıllık bir devlet kuruluşu olan TCDD ile 60 yıllık özel bir kuruluş olan Hürriyet’in yaptığı bu sosyal projenin fazla görülmediğini vurgulayan Tüzecan, “Bu tip işbirliklerin artması gerekiyor. Projeyi çok başarılı olduğunu düşünüyorum. Bugün 44’ncü durağımız Kırklarieli. Yarın Edirne’de proje sona erecek. Ancak önümüzdeki yılda aynı projeyi daha geliştirilmiş olarak uygulamak istiyoruz. Seneye 23 Nisan’da başlayıp, Hürriyet gazetesinin kuruluş yıldönümü olan 1 Mayıs’ta İstanbul’da, 19 Mayıs’ta Samsun’da olmak istiyoruz“  



13 Ağustos 2008
Hürriyet Treni Trakya’da yol alıyor

Serkan AKKOÇ / İSTANBUL

"Hürriyet Hakkımızdır, Tren Özgürlüktür" diyerek Kars’tan yola çıkan ve geçtiği her istasyonda büyük ilgi gören Hürriyet Treni, Haydarpaşa Garı’ndan Sirkeci’ye geçti ve bir kez daha İstanbullularla buluştu. Hürriyet Treni, Kırklareli ve Edirne ziyaretlerinin ardından İstanbul’da yolculuğunu tamamlayacak.

"HÜRRİYET Hakkımızdır, Tren Özgürlüktür" sloganıyla 43 gün önce Kars’tan yola çıkan ve önceki gece Haydarpaşa Garı’na ulaşan Hürriyet Treni, TCDD’nin özel ray sistemli feribotlarıyla Sirkeci Garı’na taşındı. Trenimiz, Trakya’daki son iki durağına doğru yola çıkmadan önce Sirkeci Garı’nda da İstanbullular’la buluştu.

Treni ziyaret eden Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er ve TCDD 1. Bölge Müdürü Üzeyir Ülker’i, Hürriyet Kurumsal İletişim Direktörü Temuçin Tüzecan karşıladı. Yolculuğu, Hürriyet Gazetesi aracılığıyla başından beri takip ettiğini söyleyen Er, "Ülkemizde hak ve özgürlükler rotasında daha çok yol kat etmesi lazım. Hak ve özgürlükler hakkında hala konuşuyor olmamız, bu konuda eksikliklerimizin varlığını gösteriyor. Bizim halkımız unutkan bir millet. Bu tür etkinliklerle böyle önemli konuların canlı ve gündemde tutulmasının hak ve özgürlüklerin bilinçlere yerleşmesi için önemli olduğunu düşünüyorum. Hürriyet’e bu projesi nedeniyle teşekkür ediyorum" dedi.

Konferans vagonunda Er ve Ülker’e yolculukla ilgili bilgi veren Temuçin Tüzecan, 43 günlük yolculuk boyunca gidilen illerde yerel yöneticilerle konuştuklarını belirterek, "Gördük ki Anadolu’da gerçekten iyi yerel yöneticiler var. Onlardaki dinamizmi görmek bizi çok mutlu etti. Ancak fiziki altyapıyı değiştirmek kolay olsa da zihinsel altyapıyı değiştirmek için daha çok çalışılması gerektiğini düşünüyorum. Yolculuğumuz boyunca yanımızda yer alan 80 tren insanının tamamı büyük bir özveriyle çalıştı. Onların aralarında olmaktan ben de gurur duyuyorum" diye konuştu. Önümüzdeki sene Hürriyet treninin tekrar yola çıkacağını anlatan Tüzecan, Anadolu kentlerinin seslerini daha gür duyarabilmeleri için, yerel yönetimler ve STK’larla işbirliklerini genişleteceklerini söyledi. Tüzecan, yolculuk boyunca yapılan 75 saatlik çekimden belgesel oluşturulacağını da anlattı.

Sirkeci Garı’nda düzenlenen etkinliklerin ardından saat 16.00’da yeniden yola koyulan Hürriyet Treni’nin burdan sonraki durağı Kırklareli olacak. Tren Edirne’deki etkinliklerin ardından son yolculuğunu perşembe gecesi İstanbul’da tamamlayacak.



 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net