Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

Rumelilerin Dergisi Tuna Boyları Yayın Dünyamızda

Rumelilerin Dergisi Tuna Boyları Yayın Dünyamızda

Rumeli`ye yakışan dergi Tuna Boyları yayın hayatına merhaba dedi. Tuna Boyları, sadece Balkanların değil aynı zamanda Türkiye`deki Balkanlıların `gözü, kulağı ve sesi` olacak.
Balkanları kültürü, siyaseti, tarihi, iş dünyası ve ekonomisiyle kuşatan Tuna Boyları dergisi yayın hayatına `merhaba` dedi. İlk sayısı Temmuz ayında çıkan ve iki ayda bir yayınlanacak dergide Bosna - Hersek`ten, Sancak`a; Bulgaristan`dan Makedonya`ya Balkanlar, bütün yönleriyle ele alınıyor. Tuna Boyları, ayrıca ilk sayısında her biri Türkiye`de dikkat çeken `başarı öyküsü`ne imza atan Rumeli kökenli işadamlarıyla da çarpıcı röportajları sayfalarına taşıdı.

Büyük boy, 96 sayfa olarak yayınlanan derginin kapak konusunu Gazeteci-Yazar Münire Coşkun`un kaleme aldığı `Bosna`yı unutmadık, unutturmayacağız` başlıklı yazısı oluşturuyor. Bosnadaki etnik temizlik sırasında sık sık bölgede bulunan Coşkun`un gözlemlere dayanan yazısını bir solukta okuyacaksınız.

Tuna Boyları`nın `tarihi ve güncel gelişmeler` başlığı altında bulacağınız diğer yazılar ise şöyle: Sancak Boşnakları Milli Meclis Başkanı Uglanin in Türkiye ziyareti; Bulgaristan Türkleri ve Türk Bulgar İlişkileri; Kafkasya`daki Çerkez sürgününün 144. yılı; Bosna soykırıma uğradı, dünya sessiz kaldı; Bölünmüş bir Türk diyarı: Sancak; 200 yıldır kanayan yara : Batı Trakya...

Tuna Boyları, Rumeli`den göç edip Türkiye`de iş kuran işadamlarıyla da röportajlar yaptı. Her biri ayrı bir başarı öyküsüne imza atan işadamları, kendi tecrübelerini Tuna Boyları dergisi okurlarına aktarıyor.
Derginin ilk sayısında röportaj yapılan işadamları ise şunlar: MAKEL Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Necati Çalışkan, Alaca Kundura`nın kurucusu Nihat Alacalar, Kemeri mükemmelleştiren firma Palaska`nın Genel Müdür Yardımcısı Fethi Güvensel, Doğvit Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Doğan, Karpa Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Bulut, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Refi Taviloğlu...

Tuna Boyları`nda Balkan mutfağı da enikonu tanıtılacak. Derginin ilk sayısında gurmeler için Boşnak böreği tanıtılıyor ve değişik Boşnak böreği tarifleri veriliyor.
Derginin internet adresi: www.tunaboylari.com

 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net