Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

Edirne’de yaprak ciğer turizmi


Edirne’de yaprak ciğer turizmi 16 Haziran 2008 Hürriyet Seyahat Eki


Ali Can ZERAY (DHA)



Edirne’nin ünlü yaprak tava ciğerinin son yıllarda gördüğü ilgi, iç turizmin hareketlenmesine neden oldu. Türkiye’nin çeşitli illerinden hafta sonu turlarla Edirne’ye gelen yerli turistler, ciğer yemeden gitmiyor. Edirne’deki 22 ciğerci cumartesi ve pazar günleri yarım ton ciğer satışı yapıyor.

Edirne’de 45 yıldır tava ciğercilik yapan Kazım Gilan, satışlarının son yıllarda Tekirdağ köftesini geçtiğini belirtti. Satışların artmasının yapılan iyi tanıtımlarla gerçekleştiğini söyleyen Gilan, "Edirne’ye düzenlenen gezilerle ciğer yemeye gelenler sayesinde iki günlük hafta sonu satışlarımız bir tona ulaşıyor" dedi.

BASINDA, İNTERNETTE TANITIM

Edirne tava ciğeri ustalarından Niyazi Yavuz ise basında yer almanın çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi: "Tava ciğerini ön plana çıkarmak için çok çaba sarf ediyoruz. Bütün medya kuruluşları ile görüşmeler yapıyoruz. Teknolojiyi kullanarak internet üzerinden tanıtımlar yapmaya çalışıyoruz. Bir çok otel ve televizyon programına katılarak, Edirne tava ciğerinin tanıtılmasında önemli rol oynadık. Bütün ustalar çağrıldıkları her yere gittiler. Tava ciğerinin bu günlere gelmesine katkıda bulundular."

Edirne Tava ciğerinin tamamının Trakya’da yetiştirilen danalardan elde edildiğini anlatan Niyazi Yavuz, "İhtiyacımızı bu bölgenin hayvanlarından sağlıyoruz. Bölge hayvanlarının özel bir tadı var. Ayrıca yüzde 100 ayçiçek yağı kullanıyoruz. Yani tava ciğeri her şeyi ile Edirne’ye özgü bir lezzettir" dedi.

 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net