Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

Yeni Kitaplar

Mehmet Nail Bey|in Derlediği Kartpostallarla Balkan Savaşı (1912-1913
Dinç, Güney
Yapı Kredi Yayınları

Tür :  Tarih
Dizi :  Tarih Dizisi
Basım Yeri ve Yılı :  İstanbul, 2008
Dili :  Türkçe
Boyut :  16x24

Diğer Özellikleri :  9789750814419, 1.basky, 280 s. , 3. h. orijinal karton kapağında

Kitap Hakkında :  Osmanlı'nın tek başına giriştiği son savaş.
Acı bir yenilgi, onur kırıcı bir barış antlaşması.
Bu hengâmede tutsak düşen genç bir Osmanlı subayının Sofya'daki tutsaklık günlerinde topladığı kartpostallarla oluşturduğu albüm. Bu acı savaşa Bulgar devletinin bakış açısını yansıtan ve Türk kamuoyunca bugüne kadar hiç bilinmeyen kartpostallar kitapta bütüncül bir belgeselin kareleri olarak değerlendiriliyor, yorumlanıyor.
20. Yüzyıl başında yaşanan ve Birinci Dünya Savaşı'nın küçük çaplı bir provası sayılan Balkan Savaşı ilk kez bu denli ilginç bir görsellikle Türk okurunun karşısına çıkıyor. Savaşı yakından izleyen gazeteci yazarların tanıklıkları da kitaba ayrı bir değer katıyor.

Giritli Türklerin Mutfağından Ot ve Sebze Yemekleri/ Şerife Tunçgeç, Mustafa Tunçgeç/ Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları/ 124 s.


Şerife Tunçgeç’in, Girit’ten göçen bir ailenin kızı olarak kendi mutfağında uyguladığı tarifleri ve kullanılan otlar hakkındaki özgün bilgileri Mustafa Tunçgeç derleyerek okura sunuyor. Ot salataları, etli-etsiz ot ve sebze yemekleri, Giritli Türkler’ce kullanılan, ama Türkiye’de az tanınan otlar ve sebzeler hakkında bilgiler yer alıyor bu kitapta.


Odysseus Adaları, Bir Akdeniz Yolculuğu/ Bora Ercan/ Paloma Yayıncılık/ 224 s.


Bora Ercan, ikinci kitabı “Odysseus Adaları, Bir Akdeniz Yolculuğu”nda, yolun çağrısına uyuyor, sırt çantasını yüklenip yollara düşüyor. Odysseus’un eve dönüş yolunu zamansal ve mekânsal sapmalarla takip ediyor. Okur, onunla beraber Girit, Mykonos, Santorini, Midilli, Rodos, Kıbrıs gibi adaların yanında Kefalonya, Korfu, Thasos, İthaka, Meis ve daha birçok küçük büyük adaya, oralardaki köylere, kasabalara, kentlere ve başka denizlere gidiyor.

Makedonya Gamzesi/ Üstün İnanç/ Babıali Kültür Yayıncılık/ 198 s.


Jön Türkler, Harekât Ordusu ve düzmece bir 31 Mart Vakası... “Makedonya Gamzesi”, dönemin siyasi ve sosyal şartlarını bir arada anlatan bir roman. Batılılaşma yolundaki Osmanlının sancılarını, çağın belirsizliğini, Sultan Abdülhamid’e karşı yapılan örgütlenmeleri, gerçek kişilikleriyle birlikte ele alan romanda, Üstün İnanç’ın İstanbul gözlemleri ve tasvirleri de yer alıyor.


 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net