Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

Yeni Kitaplar: Yahya Kemal Beyatlı Şiiri Üzerine Makaleler/Girit Sarı Kitap

Hayal Şiir: Yahya Kemal Beyatlı Şiiri Üzerine Makaleler/ Haz.: Alphan Akgül/ Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları/ 196 s.


Yahya Kemal'in kendinden sonraki birçok önemli şaire ilham kaynağı olan şiirlerini değerlendirmek amacıyla, Bilkent Üniversitesi Türk Edebiyatı Merkezi ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle 27-28 Mayıs 2003 tarihlerinde Hayal Şiir: Yahya Kemal Beyatlı başlıklı bir sempozyum düzenlenmiş ve Türk edebiyatının önde gelen akademisyenlerinden bu sempozyuma katılan on iki uzman, Yahya Kemal şiiri üzerine özgün bildiriler sunmuşlardı. Bu kitap, sempozyumda sunulan makalelerin toplamından oluşuyor.

Girit Sarı Kitap/ Mahir Aydın/ Arkeoloji ve Sanat Yayınları/ 134 s.


'Bu çalışma; Osmanlı'nın imparatorluk özelliğini yitirip, devlet olduğu sürece ilişkin önemli bir kesittir. Öyle ya, Balkanlardaki Romanya, Sırbistan, Bulgaristan ve Karadağı kaybedeli 20 yıl olmuş ve Kuzey Afrika'daki topraklar neredeyse bütünüyle kopmuştur. İkinci aşamada sıra, Anadolu ve ona yakın topraklara gelmiştir. Başka bir deyişle, artık Anadolu toprakları için de, alarm zili çalmaya başlamıştır. Aynı Avrupa'nın bildik politikası hiç değişmeyecek ve 20. yüzyılın başında, Anadolu'yu Türklerden almaya çalışacaktır.' Fransa'nın Girit konusunda yayımladığı 'Sarı Kitap' serisinin sonuncusu olan bu kitapta yer alan belgelerle, Fransızların Girit'e nasıl baktıkları, Girit'in Türkler açısından kaybı, Batılı devletlerin Rum halkını kayırması gibi uluslararası konulara değiniliyor. Kitapta ayrıca Fransa'nın, İstanbul, Londra, Petersburg, Roma ve Hanya'daki diplomatları arasındaki yazışmaları içeriyor.

 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net