Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

’ÇORLU Yerel Yönetim Halk Girişimi’

Prof. Dodurka kanser için ’alarm’ veriyor
Yalçın Pekşen, Hürriyet, 22 Nisan 2008

’ÇORLU Yerel Yönetim Halk Girişimi’ Sözcüsü Prof. Tamer Dodurka, "Çorlu ve çevresinde kanser taraması yapılması gerektiğine inanıyoruz. Haklı olduğumuzun, yapılacak olan bu bilimsel tarama sonucunda ortaya çıkacağına inanmaktayız" diyerek iddialı bir açıklama yaptı. Neden?

Dodurka, "Önemle üzerinde durduğumuz konular arasında Çorlu Belediyesi’nin suyu özelleştirmesi, Çorlu ve çevresindeki sanayinin yarattığı kirlilik, suyun aşırı tüketimi, tarımsal alanların yok edilmesi ve bölgedeki fabrika sayısının artışı nedeniyle çevre kirliliğinin ve buna paralel olarak da kanserden ölümlerin artışı bulunmaktadır. Çorlu çevresinde yüzlerce sanayi tesisi bulunmaktadır. Bunların atıklarına ilave olarak yine yoğun bir sanayi bölgesi olan Çerkezköy ve Velimeşe’den gelen atıklar Çorlu deresine karışıyor. Artık bu dereden su değil; her türlü toksik madde ve ağır metaller akıyor.

Son yıllarda kanser vakalarının ülke ortalamalarının üstüne çıktığı söylenmekte, bu konuda resmi rakamlara ulaşmak mümkün olmasa bile (Tekirdağ Valiliği, Bilgi Edindirme’den yanıt alınamadı) bu hastalıktan ölümlerin had safhaya vardığı net olarak gözlenmektedir. Maalesef ilköğretim ve lise çağındaki çocuk ve gençlerde bile kanser görülmektedir. Bu konuda resmi makamların ifadeleri de basında yer almaktadır. Ancak gerçek rakamların ortaya konulmayışı, hastalığa karşı ciddi tedbirler alınmasının önündeki en önemli engel olarak durmaktadır. Bu durum halkı tedirgin ettiği gibi Çorlu’da yaşam sürdürülebilir olmaktan çıkma sinyallerini vermektedir." Prof. Dodurka, yöreyi tehdit eden ve herkesin seyirci kalmaktan öteye gitmediği kanser vakalarına karşı yetkilileri harekete geçirmeye çağırıyor ve "Çorlu’da kanser taraması yapılmasını isterken, tıp fakülteleri ve onkoloji merkezlerinin en fazla bulunduğu ilin Tabip Odası olması sıfatıyla İstanbul Tabip Odası’ndan yardım ve destek istiyoruz" diyor. (0532-233 86 22; 0282-652 47 30)

 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net