Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

Balkan ülkelerinin işadamları İstanbul'da bir araya geliyor

Referans Gazetesi
Mart 21, 2008  

Balkan ülkelerinin işadamları İstanbul'da bir araya geliyor

Balkan Odalar Birliği'ne (ABC) üye 10 ülkenin iş dünyası temsilcileri önümüzdeki hafta Türkiye'de bir araya gelecek. Aynı zamanda ABC'nin başkanlığını yürüten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşecek ABC genel kurul toplantısında, ortak enerji ve turizm projeleri dışında, "İpek Yolu"nu canlandırma konusunda çalışmalar ve AB fonlarını ortak kullanmaya yönelik projeler değerlendirilecek.

Toplantıda, Balkan ülkeleri arasında ticaretin artırılması için neler yapılabileceğinin masaya yatırılacağını belirten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Bölgede 15 bin Türk firması ile 20 bin işadamımız bulunuyor. Türklerin bölgedeki toplam yatırımları 2 milyar dolara ulaşırken Türk müteahhitleri tarafından Balkanlar'da üstlenilen toplam proje bedeli ise 4.5 milyar dolar oldu" dedi.

Arnavutluk, Bulgaristan, Bosna Hersek, Güney Kıbrıs, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Karadağ, Yunanistan ve Türkiye'nin birlik ve odalarının üye olduğu ABC'nin genel kurulu, 26-27 Mart tarihleri arasında İstanbul Çırağan Sarayı'nda yapılacak. Genel kurula Eurochambers Başkanvekili ve Yunanistan Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Başkanı Georgios Kassimatis da katılarak Balkan ülkeleri arasında turizmi geliştirmek için neler yapılabileceğini değerlendirecek.

Kalkınmada öncelik, komşuyla ticaret

Dünya tarihine bakıldığında ekonomik açıdan hızla yükselen ülkelerin ortak özelliğinin, ilk önce komşularıyla ticareti artırmaları olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, Balkan ülkeleri olarak bugünkünden çok daha fazlasının yapılabileceğine inandığını söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Bu noktada, İstanbul'da yapılacak olan ABC Genel Kurulu'nun, ülkeler arasındaki ticaretin artırılmasında önemli bir işlevi olacak. Balkan ülkelerinin ticaretinde söz sahibi olan oda başkanlarının tamamının katılacağı toplantıda, tarihi 'İpek Yolu'nu canlandırma konusundaki çalışmalarımızı ve AB fonlarını ortak kullanmaya yönelik projeleri de değerlendireceğiz" diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, 26-27 Kasım tarihleri arasında, Balkan ülkelerinin ekonomi bakanlarının, işadamlarının ve bürokratlarının katılacağı "Balkan Ekonomi Zirvesi" için de hazırlıklarının sürdüğünü söyledi.

 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net