Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

Aras, NBG’de zirveye çıktı Balkanlar da ona bağlandı

Ekonomi

16 Şubat 2008
Aras, NBG’de zirveye çıktı Balkanlar da ona bağlandı
Hürriyet

Nilgün KARATAŞ

Yunan NBG, 7 kişilik Yürütme Kurulu’na aldığı Finansbank CEO’su Ömer Aras’ı, grubun uluslararası bankacılık faaliyetlerinin başına getirdi. Türkiye’nin yanı sıra Romanya, Bulgaristan, Arnavutluk, Makedonya ve Sırbistan’daki faaliyetlerini üstlenen Aras, "Bu karar Türkiye’de bankacılığın ne kadar iyi bir yerde olduğunu gösteriyor" dedi.

YUNANİSTAN’ın en büyük ve en eski bankası olan NBG (National Bank of Greece), Güney Doğu Avrupa ülkelerindeki faaliyetlerini, Ağustos 2006’da bünyesine kattığı Finansbank’a devretti. Finansbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Grup CEO’su Ömer Aras ve Grubun uluslararası bankacılık faaliyetlerinin başına getirildi.

MERKEZLER ATİNA VE İSTANBUL: İş hacmini ve operasyonel verimliliğini artırmayı hedefleyen NBG Grubu, Atina’da yaptığı toplantıda yeni bir yapılanma kararı aldı. İç denetim, finansman, likidite IT stratejik yönlendirmelerini Atina’da merkezileştiren, risk yönetimi, insan kaynakları, hukuk ve mevzuat, arka ofis ve satın alma faaliyetlerini de kismi olarak Atina’daki kurumsal merkeze bağlayan NBG, uluslararası yapılanmasını ise değiştirdi. Bugüne kadar Yunanistan, Türkiye ve Güney Doğu Avrupa şeklinde yürüyen işler, Yunanistan ve Uluslarası Bankacılık olarak 2 merkezde toplandı.

6 ÜLKEDEN SORUMLU OLACAK: Bu toplantıda NBG’nin Romanya, Bulgaristan, Sırbistan, Makedonya, Arnavutluk ve Türkiye’deki iştiraklerinin CEO’larını biraraya getiren NBG yönetimi, Güney Doğu Avrupa ve Türkiye’deki iştiraklerinin tek bir yürütme kurulu üyesine bağlama kararı aldı. NBG, bu sorumluluğu da Ömer Aras’a verdi. Böylece Aras, hem NBG’nin 7 kişilik yürütme kuruluna girerken, hem de grubun uluslararası bankacılık faaliyetlerini üstlendi. NBG’nin Uluslararası Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdürü Agis Leopoulos, Aras’ın yardımcısı olarak belirlendi. CFO, COO ve Grup Yürütme Kurulu üyesi olan Anthimos Thomopoulos da, grubun iştiraklerinin entegrasyonundan sorumlu kişi oldu.

TÜRK BANKACILIĞININ BAŞARISI: 1841 yılında kurulan ve Yunanistan’ın en büyük, en eski bankası olarak bilinen NBG’nin, henüz 21 yıllık bir banka olan Finansbank’ın CEO’suna bu görevi vermesi, önemli bir gelişme olarak değerlendirildi. Kuruluşundan bu yana Finansbank’ta görev alan Aras, bu gelişmenin Türk bankacılık sektörünün başarısı olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu: "NBG ile Finansbank çok iyi bir uyum, entegrasyon sağladı, işler başarılı bir şekilde yürüyor. Bu son gelişme ise kişiselden öte, Türkiye’deki yapıyı, düzeni, sistemi gördükleri için, bunu diğer ülkelerde de uygularsak daha başarılı oluruz mantığıyla yapıldı. Bu yapılanma, Türk bankacılık sisteminin ne kadar iyi bir noktaya geldiğinin göstergesi. Türkiye’de bankacılık 80’li yıllarda regüle oldu ve çok önemli gelişmeler kaydedildi. Türk bankalarının son yıllarda bankacı ihraç etmesi de bunu gösteriyor. Bu gelişmeler Türkiye’de sisteminin bireysel bankacılıkta olsun, kurumsal bankacılıkta olsun geldiği yerin doğal bir sonucu. Bana bağlanan ülkelerin hepsinin genel müdürleri var, biz de İstanbul’dan onlara destek olacağız. NBG’nin önümüzdeki dönemde bu 5 ülke dışında başka pazarlarda da büyüme isteği bulunuyor."



 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net