Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

Atatürk'ün ilk aski film oldu

Cumhuriyet 11.09.2005
Atatürk'ün ilk aski film oldu

'Büyük bir savasçi, romantik bir erkek'
Atatürk'ün Makedonyali Eleni ile yasadigi ilk aski anlatan "Manastir'da Bir Ask" filminin senaristi Aneta Siyakova, Atatürk'ün güçlü bir asker olmasinin yani sira çok romantik bir erkek oldugunu söyledi. Siyakova, filmde Atatürk ve Eleni'yi canlandiran oyuncularin heyecanina da dikkat çekti.

Senarist Siyakova, Atatürk'ün güçlü bir asker ve çok romantik bir erkek oldugunu söyledi

Ata'nin ilk aski film oldu
MANASTIR (ANKA) - Atatürk'ün Makedonyali Eleni ile yasadigi ilk aski anlatan Makedon filminin senaristi Aneta Siyakova , Atatürk için ''Çok romantik bir erkek'' ifadesini kullandi ve ikilinin nasil tanistiklarini anlatti.

Atatürk ile Makedon kizi Eleni'nin iliskisini anlattigi filmi hakkinda konusan Siyakova, Mustafa Kemal Atatürk'ün güçlü bir asker olmasinin yani sira çok romantik bir erkek oldugunu söyledi. Filmin, gerçek bir hikâyeyi anlattigini hatirlatan Siyakova, Atatürk'ün ilk askinin filmini yapma düsüncesinin çok uzun zamandir akillarinda oldugunu söyledi. Siyakova, ''Çocuklugumda, Türkiye'nin Manastir Fahri Konsolosu Mithat Cemal evimize gelir ve sürekli Atatürk ile Eleni'nin arasindaki aski anlatirdi. Ben de hep bunu kâgida dökmek isterdim'' dedi. Siyakova, gerekli destegi bulduktan sonra da bu romantik öyküyü filmlestirdiklerini belirtti. Atatürk'ün bir kadin için en güzel hediyenin beyaz çiçekler oldugunu çok iyi bildigini söyleyen Siyakova, ''Öylesine büyük bir savasçi, sevdigi kadinin karsisinda nazik, yumusak ve romantik olmayi da çok iyi biliyordu. Ancak Eleni'nin babasi gizli ask yerlerini buldugunda aradaki romantizm de sona erdi'' dedi.

Atatürk'ün çok büyük bir asker oldugunu söyleyen Aneta Siyakova, onun insan haklari için de çok fazla çalistigini ve büyük bir saygiyi hak ettigini söyledi. Siyakova ayrica, çok güçlü duygulara sahip biri oldugunu ve sevgi için yasadigini, insanlik tarihinde örnek biri ve önemli bir figür olmayi hak ettigini belirtti.

Filmi Türkiye'de de göstermeyi çok istediklerini belirten Aneta Siyakova, ''Atatürk'ün Makedonyalilar için de ne kadar güçlü biri ve tarihi bir figür oldugunu Türklere göstermeyi çok istiyoruz. Bizim tarihimizin de bir parçasi oldugu için Makedonyalilar da Atatürk'le gurur duyuyor. Özellikle biz Manastirlilar, çok daha fazla gururluyuz, çünkü Mustafa Kemal burada egitim gördü ve ilk defa burada âsik oldu'' diye konustu.

Siyakova, filmde Atatürk ve Eleni'yi canlandiran oyuncularin heyecanina da dikkat çekti. Aneta Siyakova, filme Atatürk'ü canlandiran Nikola Ristanovski 'nin ''Atatürk'ü oynamak benim için çok büyük bir sans'' dedigini aktardi.



 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net