Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

Balkanlar konusundaki araştırmalara destek..

Merhaba
04-01-2008

 Oncelikle bu guzel oneri icin Ayten Hanima tesekkur ederim. Kendisi enerji dolu kisiligiyle Balkan tarih, kultur vb. projeler uretip hayata gecirmeye calismasiyla benim gozumdeki saygin yerini her zaman korumustur.
 Her zaman bahsettigimiz bir konuyu tartismaya acmak istiyorum bu vesileyle. Bati da arastirma projelerine bircok kisi ve kuruluslar daima destek vermektedir. Batinin ileri bir kultur ve teknolojiye sahip olmasinin temelinde yatan noktalardan sadece bir tanesidir bu arastirma  ve gelistirme meraki.
 Bizde ise birakin projelere destek vermeyi, yuksek lisans, doktora tezi yapan, makale ve kitap yazan arastirmacilarrin bircogu kitaplarini bile bastiramaz. Bastiranlar ise zaten telif parasi bile alamazlar. Aralarinda en sanslilari telif ucreti olarak % 8 alirsa bahtiyar olur. Evet fiati 10 Ytl olan ve 1000 basan bir kitaptan ancak telif ucreti olarak 800 YTL alabilirler.
 Bir kitapla en azindan 6 ay ugrassalar, ay basina emeginin karsiligi olarak aldigi ucret 150 YTL bile olmamaktadir. yani affedersiniz bir vasifsiz isciden, kanal kazan bir ameleden daha dusuk bir ucret.
 Simdi Turkiye'de niye fikir gelismiyor, fikir uretilmiyor, yeni kitaplar niye cikmiyor sorularini sormazdan evvel daha insafli olunacagini zannediyorum. Bu arada fedakarca coluk cocugunu ihmal edip para dusunmeden arastirma yapan, eser vermeye devam eden idealist dostlara selam olsun.
 Bu kisir dongu ancak bilim adamlarinin, sanatcilarin, fikir adamlarinin kisacasi adam gibi adamlara sahip cikip, yetismelerini saglamak ve projelerine destek cikmakla kirilabilir. Cunku butun olumsuzluklara ragmen iyi kitaplar, satiyor, okunuyor. Yayinevlerinin "kitaplar satmiyor" yalanlarina da fazla kanmayin. Hicbirisi amme hizmeti yapmiyor. Para kazaniyor ve ekmek yiyorlar.
 İçimizdeki zenginlere seslenmek istiyorum. arastirmalara sponsor olmak asil ve kalici bir isdir. İsminiz bir kitabin, projenin onunde yazarsa, hem Balkanlara hizmet etmis olacak ve hemde ailenize kalici bir miras birakmis olacaksiniz.
 Yoksa sizin yiyemediginiz paralari, bircogunuzun cocuklari, begenmediginiz ve hic onaylamadiginiz sekilde har vurup harman savurarak yiyecekler zaten. Devir ve tecrubeler hep bunu gosteriyor.
 Medenilik ve ilerleme ancak ilme verilen destekle kaim olabilir. Balkanlar konusunda calisan bir master veya doktora talebesine, bir docente, profesore veya bir arastirmaciya destek olmadiginiz takdirde, artik bu konuda sikayet etme hakkimiz da yoktur kanaatindeyim.
 Bu vesileyle nadir de olsa aramizda burslar veren, insan yetistirmeye calisan kisilere, dernek ve vakiflarimiza sonsuz tesekkurler.
  Saygilarimla
H. YILDIRIM AGANOĞLU

 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net