Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

"BALKAN ÜLKELERİNDEKİ EĞİTİM ÇALIŞANLARININ SORUNLARI VE EĞİTİMDE İŞBİRLİĞİ" SEMPOZYUMU

"BALKAN ÜLKELERİNDEKİ EĞİTİM ÇALIŞANLARININ SORUNLARI VE EĞİTİMDE İŞBİRLİĞİ" SEMPOZYUMU SONA ERDİ
- TÜRK EĞİTİM-SEN VE ULUSLARARASI AVRASYA EĞİTİMCİLERİ DERNEĞİ GENEL BAŞKANI ŞUAYİP ÖZCAN: - "OLUŞTURULACAK FEDERASYONA TÜM AVRASYA BÖLGESİNDE DEVLET VE TOPLULUKLARDAN EĞİTİM ALANINDA FAALİYET GÖSTEREN DERNEKLERİN KATILIMI İÇİN GÖRÜŞ BİRLİĞİNE VARILMIŞTIR" DENİZ AYAS

İSTANBUL (İHA) - Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi ve Uluslararası Avrasya Eğitimcileri Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Balkan ülkelerindeki eğitim çalışanlarının sorunları ve eğitimde işbirliği' adlı sempozyum sona erdi.
24-29 Aralık 2007 tarihleri arasında yapılan sempozyuma Batı Trakya, Kosova, Romanya, Bulgaristan, Makedonya ve Azerbaycan'daki Türk öğretmen derneklerinin temsilcileri katıldı. Türk Eğitim-Sen ve Uluslararası Avrasya Eğitimcileri Derneği Genel Başkanı Şuayip Özcan, sempozyumun olumlu geçtiğini belirterek, "Oluşturulacak federasyona tüm Avrasya bölgesinde devlet ve topluluklardan eğitim alanında faaliyet gösteren derneklerin katılımı için görüş birliğine varılmıştır" dedi. "Bu işbirliği ve dayanışma, üye
derneklerin bulunduğu tüm ülkelerde eğitim entegrasyonun sağlanmasında ve ortak hedeflere ulaşmasında temel dayanak oluşturacaktır" diyen Özcan, federasyonun kuruluş çalışmalarının tamamlanmasından sonra ortaklaşa belirlenecek bir tarihte üye derneklerin Türkiye'de toplanacağını duyurdu. Sempozyumda alınan kararları sıralayan Özcan şunları söyledi:
"Federasyona üye dernekler uluslararası kuruluşlarla olan ilişkilerde ve problemlerde dayanışma içinde olacaklardır. Federasyona üye dernekler kendi üyeleri arasında hiçbir fark gözetmeksizin yardımlaşma içinde olacaklardır. Avrasya bölgesinin durum ve öncelikleri çerçevesinde bu bölgelerdeki ülkelerin eğitimde hedeflerine ulaşabilmeleri amacıyla bölgesel gündem hazırlama çalışmaları yürütülecektir."


29.12.2007

 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net