Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

Mustafa Kemal Atatürk’ün Manastirli genç kiz Eleni Krintte ile yasadigi belirtilen ask, Makedonya’da film oldu.

Atatürk’ün ilk aski film oldu  
05.09.2005 Hürriyet Ankara

Mustafa Kemal Atatürk’ün Manastirli genç kiz Eleni Krintte ile yasadigi belirtilen ask, Makedonya’da film oldu. Filmin galasinin gelecek ay yapilmasi bekleniyor.


Mustafa Kemal Atatürk’ün Manastirli genç kiz Eleni Krintte ile yasadigi belirtilen ask, Makedonya’da film oldu. "Muhtesem Atatürk’ün Aski" isimli filmin galasinin 19 Ekim’de yapilmasi planlaniyor. Filmin yapimcilari ANKA’ya yaptiklari açiklamada, herseyin hazir oldugunu sadece Türkçe alt yazilarin kaldigini ve filmi Türkiye’de de göstermek istediklerini söyledi.

Filmin senaristi Aneta Sijakova, Makedonya’da yaygin olarak bilinen "Türk Generali Atatürk ile Manastirli Makedon güzel Eleni Krintte’nin yasak askindan" çok etkilendigini söyledi.

Muhtesem Atatürk’ün Aski filminde Atatürk’ü, Makedonya’nin önde gelen aktörlerinden Nikola Ristanovski canlandirdi. Burada aikkat çekici olan, Ristanovski’nin daha önce yine Atatürk’ün Eleni ile olan askini anlatan "Balkan Ölmedi" isimli tiyatro oyununda Osmanli Padisahini canlandirmis olmasiydi.

Filmde Atatürk’ün Makedon sevgilisi Eleni Krinnte’yi ise Gabriela Petrushevska canlandirdi. Petrushevska, yine "Balkan Ölmedi" adli tiyatro oyununda Eleni’yi canlandirmis ve Makedonya’da bu rolüyle oldukça olumlu tepkiler almisti.

Makedonya’nin önemli aktörlerinden Mitko Apostolovski’nin yönetmenligini yaptigi filmin yapimcisinin ise Dimiter Mihajlovski oldugu belirtildi. Filmin yapimcilari arasinda ayni zamanda Manastir’da bir yerel kanal olan Tera da yer alirken filme maddi destegi de Makedonya Yayin Konseyi verdi.

Filmin yapimcilari, bir zamanlar Atatürk’ün de okudugu "Manastir Askeri Idadisi" olan ve günümüzde müze olarak kullanilan Manastir Müzesi’nin de kendilerine ciddi teknik destek verdigini belirttiler. Yapimcilar Atatürk ile ilgili görüntülerin ciddi bir bölümünü de TRT arsivlerinden aldiklarini ifade ettiler.

Çekimlerine 2004 yili Haziran ayinda baslanan filmin geçtigimiz yil 10 Kasim’da gösterime girmesi planlanmisti ancak çikan bazi sorunlar nedeniyle film ilk kez gelecek ay seyirci karsisina çikacak.



 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net