Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

TARIHI KENTLER BIRLIGI TEKIRDAG'DA BULUSTU

TARIHI KENTLER BIRLIGI TEKIRDAG'DA BULUSTU
24 Kasim 2007

- PANELE 70 BELEDIYEDEN 250 KISI KATILDI - BIRLIK BASKANI VE KAYSERI BÜYÜKSEHIR BELEDIYE BASKANI MEHMET ÖZHASEKI:

- "ÜYE OLAN HER SEHIRDE IZ BIRAKACAK PROJELERE IMZA ATACAGIZ"
- TEKIRDAG BELEDIYE BASKANI AHMET AYGÜN:
- "ÜLKELER ARASINDA DOSTLUK KÖPRÜLERI KURMAK ISTIYORUZ"
ENGIN ÖZMEN

TEKIRDAG (IHA) - Tarihi Kentler Birligi (TKB), yilin son seminerinde Tekirdag'da bir araya geldi. 70 belediyeden yaklasik 250 kisinin katildigi panelde konusan TKB Baskani ve Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Özhaseki, birlik olarak tüm üye sehirlerde iz birakacak projelere imza atacaklarini söyledi.
Türkiye'nin farkli kentlerinden gelen, basta belediye baskanlari ve bakanlik görevlileri ile sivil toplum örgütü temsilcilerinden olusan yaklasik 250 kisi, TKB'nin Tekirdag organizasyonu ile bir araya geldi. TKB olarak 2000 yilindan bu yana büyük adimlar attiklarini ifade eden TKB Baskani ve Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Özhaseki, üye sehirlerde birligin izini birakacak kalici projelere imza atacaklarini söyledi.
TKB Baskani Özhaseki, Belediye Kültür Merkezi'ndeki panelde yaptigi konusmada, "Birligimizin Tekirdag'da bulusmasinda uluslararasi iliskilerde kentler arasi isbirliginin rolü ve önemi konusunda görüs ortaya koyacagiz. Bu toplantimizda dogal ve tarihsel kültürel varliklarin korunmasinda kentler arasi isbirligi ve kardes kentler kavramlari ele aliyoruz. Ayrica Balkan ülkeleri ile yasanan deneyimlerde bizim için isik olacaktir. Birlik olarak üye sehirlerimizde iz birakacak projelere de imza atacagiz. Bunun
için valilik ya da belediye bize neyi uygun görürse sokak yapimi, ev restorasyonu yada baska bir konu. Bu isleri birlik olarak projelendirip kalici bir ise imza atmak istiyoruz" diye konustu.
Tekirdag Belediye Baskani Ahmet Aygün ise özellikle Balkan ülkeleri ile dostluk köprülerini kurmak istediklerini ifade ederek, en önemli sorunun dil oldugunu kaydetti. Belediye baskanlarina pasaportta kolaylik taninmasi gerektigini belirten Aygün, "Öncelikle olarak dil sorunlarini asmak gerekiyor. Bazen yapilan yazismalarda bile tercüme hatalari yapilabiliyor. Bunun için öncelikle dil sorunumuzu asmaliyiz. Biz belediye olarak balkan ülkeleri ile dostluk köprüleri kurmak ve bunlari ilerletmek istiyoruz.
Biz göreve geldigimizden bu yana çesitli ülkelerden çesitli sehirler ile kardes sehir projelerine imza attik. Bunlarin sayisini da her geçen gün arttirmaya basliyoruz" seklinde konustu.
Daha sonra TKB'nin Tekirdag seminerine katilan panelistler, Avrupa Birligi (AB) ve sinir ötesi isbirligi, kaynak saglama ve yöntemleri, dis iliskiler, kardes sehir projeleri, TKB ve çalismalari konularinda fikir alisverisinde bulundu. Panele katilan misafirler Namik Kemal Üniversitesi'ndeki ögle yemeginin ardindan Tekirdag'daki tarihi eserleri incelemek için kent gezisine çikti.
(EÖ-ED-ÖK-Y)

 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net