Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

Goran Bregoviç


Hürriyet gazetesi
02 Ekim 2007
Sezen'le çocuk bile yaparim

Umut ERDEM-Buket GÜLER

 Balkan müziginin ünlü ismi Goran Bregoviç, konser vermek için ilk kez geldigi Ankara'da Hürriyet'e konustu.


Son konserinde Sezen Aksu'yu çok sevdigini dile getiren Goran Bregoviç, "Onunla çocuk bile yaparim" dedi.Sezen Aksu ile çalisirken müthis keyif aldigini vurgulayan Goran Bregoviç, Türk pop müziginin usta ismi Sezan Aksu'ya olan duygularini anlatti. Kendini Aksu'ya yakin hissettigini söyleyen Bregoviç, "Konserde Sezen'i çok sevdigimi söyledim ve ondan çocuk yaparim dedi. Bu sözleri söylerken kendimi ona çok yakin hissetmistim ve kendimi tutamadim. Bu tamamen onun dogasi ile ilgili. Ülkemde çok büyük bir yildizim, ama kendimi hiçbir zaman onun kadar rahat hissetmedim" dedi. Türkiye'deki kendisini rahat hissettigini söyleyen Bregoviç, sorularimizi yanitladi:


Burada daha iyi çalisiyorum
- Türkiye’ye sik sik gelmeye baslamanizin özel bir nedeni var mi?
- Türkiye'ye senede bir kez mutlaka geliyorum, çünkü burada kendime ve müzigime ait olan müthis bir özellik hissediyorum. Bunun yani sira burada beni inanilmaz etkileyen çok genis bir taraftar kitlesi var. Burada kendimi evimde gibi buluyorum. Yedigim yemekler bile ayni. Tek farki, Türk yemeklerinin daha iyi pismis olmasi. Ben müzigi de burada daha iyi çaliyorum. Bu çok taraftarimin olmasindan kaynaklaniyor, ama bunu hak edip etmedigimden emin degilim.

- Türkiye ile ilgili anlatabileceginiz önemli bir aniniz var mi?
- Rock yildiziyken çok fazla bos vaktim oldugu için sürekli geziyordum. Bir kere Pakistan'a gittim ve orada çok fazla zayifladim. Evime kilo almadan dönmek istemedim. Bunun için Istanbul'a ugramaya karar verdim. Sirf o kaybettigim kilomu kazanmak için üç hafta kadar kaldim. Istedigim kilolari da aldim zaten. Istanbul'da çok küçük bir otelde kaldim. Bir gece orada dogum günü kutlamasi yapiliyordu. Otel sahibi kendi arkadaslarini davet etmisti, ama biz de otelde kalan 5-6 kisi oldugumuz için bizi de çagirdi. Yedik içtik ve içtikçe, dogum günü uzadikça alkolün dozu arttikça hüzünlü sarkilarin sayisi da artti. Oradaki insanlar da bizi anlayamadilar tabii. Hüzünlü sarkilar söylüyorduk, ama ayni anda egleniyorduk.

- Konserlerde genelde hep beyaz giyiyorsunuz. Bunun anlami nedir?
- Ben beyazi mutluluk veren bir renk oldugu için seçiyorum.

- Konserlerinizde binlerce kisiyi eglendiriyorsunuz. Peki ya siz nasil eglenirsiniz?
- Çalarken, söylerken egleniyorum ben. Genelde alkol kullanmiyorum ama, içtigim yer benim bulundugum sahne oluyor. Mukavelemde 'sahnede alkol olacak' diye özel madde ekletiyorum. Bu bana dügün gibi geliyor.

- Emir Kusturica ile çalismaya devam edecek misiniz?
- Hayir, bitti. 10 yil beraberdik. Artik çalismayacagiz.

- Böyle söyleyince "acaba küstüler mi" diye de düsünüyor insan ?
- "Underground" filmi savasla ilgiliydi ve savasin ortasinda çekildi. Oradaki tüm ekip biliyordu ki, bu yaptigimiz film son filmimiz olacakti.

- Hayata geçirmek istediginiz fakat içinizde kalan bir seyler oldu mu?
- Savasla her seye ikinci kez yeniden basladim. Bu yeniden baslamayi hayatimdaki sanslardan biri olarak görüyordum. Her seyin en bastaki güzelligi çok güzel. Bu kariyerimin dönüm noktasi gibi bir sey oldu. Saraybosna'da hayatlarimiz savasa kadar ve savastan sonra olmak üzere ikiye bölündü. Bir insanin hayatinda savas olmasi degisik bir tecrübe. Savasa kadar çok ünlü ve zengin biriydim. Bir gün içinde tüm bunlari kaybettim. Savasta, her seyini kaybediyorsun. Eski yasantina aynen devam etmeyi düsünüyorsun ama hiçbir sey öyle gitmiyor. Dolayisiyla hayata olan bakis açin büyük oranda degisiyor. Biraz daha ciddilesmeye basliyorsun. Bu anlamda içimde kalan bir seyler yok. Elimdeki sanslari degerlendiriyorum.

- Sizin sihirli bir müzigimiz oldugunu söylüyorlar. Siz de böyle düsünüyor musunuz? Eger öyleyse bunu nasil basariyorsunuz?
- Sihir yok, ama insani bir sey var. Benim orkestram da öyle aletler çaliyor ki, savastan kalma. Çok çok eskiler. Onlari da ayarlamak imkansiz. Böyle olunca da benimkilerin müzgi biraz da delilik sergiliyor aslinda. Ben de bunu seviyorum zaten. Aslina bakarsaniz dediginiz sihir de buradan geliyordur belki.



 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net