Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

Prof.Dr. Mehmet Cihat Özönder Vefat Etti..

Milletvekili trafik kurbani 26 Temmuz 2007


A.A

MHP'den Istanbul Milletvekili seçilen Mehmet Cihat Özönder, Ankara'da geçirdigi trafik kazasinda yasamini yitirdi.


Emniyet yetkililerinden alinan bilgiye göre, Esenboga Yolu Senyurt mevkiinde saat 07.30 siralarinda meydana gelen kazada Istanbul 3. Bölge 3. siradan TBMM'ye girmeye hak kazanan MHP Milletvekili Prof. Dr. Cihat Özönder'in kullandigi 06 AZK 93 plakali otomobil, Esenboga istikametine giderken kontrolden çikti.    

Özönder, aracinin karsi yöne geçerek Erhan Gündogmus yönetimindeki 06 H 5224 plakali minibüsle çarpismasi sonucu, olay yerinde hayatini kaybetti.

Kazada minibüste bulunan Murat Yilmaz, Aytekin Koç ve Ugur Gezin de yaralandi. Yaralilar Ibni Sina Hastanesi'ne kaldirilarak tedavi altina alinirken, Özönder'in cenazesi Cumhuriyet Savcisinin talimatiyla Numune Hastanesi Morgu'na kaldirildi.


PROF. DR. MEHMET CIHAT ÖZÖNDER


Ankara'da 1947 yilinda dogan Prof. Dr. Mehmet Cihat Özönder, 1971 yilinda Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümünü bitirdi.

Mezuniyet sonrasi ayni bölümde akademik hayata baslayan Özönder, “Manisa Salihli'de Meskun Kazak ve Bulgaristanli Göçmenlerin Sosyo-Kültürel Yapilari” konulu tezi ile doktor unvani aldi. Mehmet Cihat Özönder, bu tez konusuyla genis bir cografyada hayatlarini sürdürmekte olan Türklerin sosyo-kültürel özelliklerini, karsilastiklari sorunlari, yasadiklari bölgedeki uyum problemlerini ve nüfus hareketlerini inceledi.

Hacettepe Üniversitesi'nde görevli iken, davet üzerine 1981 yilinda Güney Kore'de Seul'deki Hankuk Üniversitesi'nde (Hankuk University of Foreign Studies) misafir ögretim üyesi olarak çalisan Özönder, burada iki yil süreyle Türk kültürü ve Türk tarihi ile ilgili dersler verdi, Güney Kore'de Türk kültürünün ve tarihinin tanitilmasina katki sagladi.

1992 yilinda profesör olan Özönder, uzun yillar Sosyoloji bölüm baskanligi görevini yürüttü ve Hacettepe Üniversitesi'nde Türkiyat Arastirmalari Enstitüsü ve Stratejik Arastirmalar Merkezi'ni kurdu. Ülkedeki problemlerin çözümüne katki saglamak amaciyla 1991 yilinda bir sivil toplum kurulusu olarak KÖK Sosyal ve Stratejik Arastirmalar Vakfi'nin (KÖKSAV) kurulusunu gerçeklestiren Özönder, halen vakfin baskanligini yürütmekteydi.

Üniversitede lisans ve lisansüstü seviyelerde Genel Sosyoloji, Kurumlar Sosyolojisi, Kültürel Degisme, Sosyal Degisme, Gelenekler ve Görenekler, Türk Sosyo-Kültür Yapisi, Kent Sosyolojisi derslerini veren Özönder, bu konularda lisans, yüksek lisans ve doktora tezleri yönetti. Hacettepe Üniversitesi disinda, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Cografya Fakültesi'nde Çagdas Türk Lehçeleri Bölümü'nde Türk Dünyasinin Sosyo-Kültürel Yapisi, Kore Dili ve Edebiyati Anabilim Dali'nda Kore Kültürü Arastirmalari dersleri veren Özönder, Basbakanlikta dis Türkler konusunda müsavirlik görevinde bulundu ve Dis Türkler ve Türk kültürü konusunda faaliyet yürüten çesitli derneklerde görev aldi. Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Romanya, Kirim, Azerbaycan, Gürcistan, Kirgizistan, Kazakistan, Rusya ve Çin Halk Cumhuriyeti'nde yapilan çesitli kongre, konferans ve sempozyumlarda Türk kültürü konularinda konusmalar yapan Özönder, bu Türk bölgeleriyle ilgili bilimsel ve stratejik arastirma projeleri yürüttü. Yurt içinde, yurt disinda birçok üniversite ve kurumda dersler veren, bilimsel projeler yürüten, stratejik arastirmalar yapan Prof. Dr. Özönder'in, Türkiye'nin sosyo-kültürel yapisi ile basta Balkan Türkleri olmak üzere Türk dünyasinin meselelerine yönelik çok sayida çalismasi ve yayini bulunmaktaydi. Prof. Dr. Mehmet Cihat Özönder iyi derecede Ingilizce ve Korece biliyordu.



 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net