Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

Arnavut George’lari

Arnavut George’lari  
Hürriyet, 11 Haziran 2007
Reha ERUS

Dünyada ABD aleyhtarliginin yükseldigi ortamda Baskan George W.Bush, Arnavutluk’ta tam bir dostluk vahasi buldu. Enver Hoca’nin ülkesine giden ilk görevdeki ABD baskani olan Bush, top atislariyla kahramanlar gibi karsilandi. Roma’da protesto edilen Bush, Arnavut halki tarafindan sevgi gösterileriyle agirlandi. Bush, Irak’ta görevli 120 Arnavut askerini öve öve bitiremedi.

ITALYA’nin baskenti Roma’yi ziyareti sirasinda genis kitleler tarafindan protesto edilen ABD Baskani George W.Bush, dün Arnavutluk’un baskenti Tiran’a yaptigi yedi saatlik ziyarette belki de hayatinin en içten misafirperverligini buldu. 21 pare top atisiyla karsilanan Bush’u görmek için sokaklara akin eden, Amerikan bayragi renginde silindir sapkalar takmis binlerce kisi sevgi gösterileri yapti.

Bir zamanlar Enver Hoca liderliginde komünizmin küçük kalelerinden olan Arnavutluk, "Ortak oldugumuz için gururluyuz"; "Baskan Bush, Arnavutluk’ta tarih yaziyor" pankartlariyla karsiladi Bush’u. O da, "Bu ülkeyi ziyaret eden, görev basindaki ilk baskan oldugum için gururluyum" dedi ve ülkede özgür bir toplum görmek istedigini söyledi.

Bush’un gelisi nedeniyle, üzerinde Bush resmi bulunan üç parçalik pul serisi çikarildi ve meclisin bulundugu caddeye Bush’un adi verildi. Bush’a dün devletin en yüksek nisani da takildi.

ARNAVUT ASKERI CESUR

Arnavutluk Cumhurbaskani Alfred Moisiu ve Basbakan Sali Berisha tarafindan karsilanan Bush, "Bir zamanlar baski altinda olan Arnavutluk simdi dünyaya neler yapabildigini gösteriyor. Amerika’nin size güvendigi kadar siz de Amerika’ya güvenebilirsiniz" dedi. Bush, Irak’ta hizmet vermis Arnavut askerlerini de selamladi.

ABD yönetimi Irak savasi, hak ve özgürlükleri kisitlamasi, hatta iskenceye bile göz yummasi nedeniyle elestirilirken, Avrnavutluk’un Bush’a verdigi destek tam ve kosulsuz. Arnavutluk geçenlerde Afganistan’daki asker sayisini 140’a çikarma karari aldi. Irak’ta da 120 askerleri var ve Cumhurbaskani Moisiu, "ABD askeri orada kaldigi sürece bizim askerimiz de kalacak" dedi. Bush ise Arnavut askerini överek, "Ordumuz askerinize büyük saygi gösteriyor. Askeriniz isini çok iyi yapiyor. Iyi egitimli cesur ve disiplinli" dedi. Irak’taki 120 askeriyle Bush’tan büyük övgü alan Arnavutluk, NATO ve AB üyesi olmak istiyor. Nitekim Bush da "Günün birinde sizi NATO’da görmek isteriz" diye konustu.

Bush’un Arnavutluk ziyareti, Kosova’daki Sirp birliklerinin çekilmeye basladigi tarihin sekizinci yildönümüne denk geldi. Bu baglamda Bush, Kosova’nin bagimsizligina da tam destek verdi, "Bu kadar laf yeter. Kosova bagimsiz olacaktir" dedi. ABD ve AB’nin tutumuna karsilik Rusya, Kosova’nin bagimsizligina karsi çikiyor.

Türk kahvesi molasi verdi

ITALYAN televizyonu RAI 2, ABD Baskani George W. Bush’un 7 saat kaldigi Tiran’da halkin arasina karistiktan sonra, bir ara yol üstünde bir kahvehaneye girdigini bildirdi. Fuse Kruye’deki dükkana giren Bush’un, "Türk kahvesini çok severim" diyerek kahve ismarladigi belirtildi.

 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net