Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

VI Avrupa Türkçe Süreli Yayinlar Sempozyumu 9 Haziran 2007 Amsterdam Hollanda

BASIN BILDIRISI

VI Avrupa Türkçe Süreli Yayinlar Sempozyumu
9 Haziran 2007 Amsterdam Hollanda


9 Haziran tarihinde Amsterdam NH North City Hotelinde yapilacak VI Avrupa Türkçe Süreli Yayinlar Sempozyumuna Dogu ve Bati Avrupa’da Türkçe yayin yapanlar ve yazarlar, Türk kökenli siyasetciler ve Türk Sivil Toplum Örgüt temsilcileri katilacaklar.
Altincisi düzenlenen sempozyumlarin amaci süreli Türkçe yayinlarin editör, yazar ve yayincilarini ortak bir platformda  bulusturmak, kendi aralarinda iletisim kurmalarini saglamak, bilgi ve deneyimlerini paylasmalarina zemin hazirlamak, daha etkin yayin yapmaya yönelik isbirligi olusturmak olarak açiklandi.

Konuyla ilgili açiklama yapan Sempozyum tertip komitesi baskani Veyis Güngör, artik bir gelenek halini alan Türkçe Süreli Yayinlar Sempozyumu her yil farkli bir konuyu seçerek, onüç ülkeden yasayan ve Türkçe konusan topluluklar arasinda bir dayanismayi ve ortak çalismayi beraberinde getirdigini belirtti. Geçen yil Millenyum Hedefleri ve Yoksullukla Müçadele konusunun ele alindigi sempozyumda bu yil “50. Kurulus Yildönümünde Avrupa Birligi, Türkler ve Siyasi Katilim” konusunun seçildigini söyleyen Güngör sempozyum süresince yapilacak üç ayri oturumda ‘Avrupa Entegrasyonu ve Çogulculuk(diversity)’, ‘Siyasi Katilim ve Göçmenler / Azinliklar (göçmenlerin seçimlere katilimi ve temsili’, ‘Sosyal Sermeya ve Sivil Toplum Hareketleri (Ortak çalisma ve Avrupa projeleri’ve ‘Avrupa Entegrasyonu, Çifte Loyalite ve Türkler’ gibi konular ele alinacigini belirtti.

VI Avrupa Türkçe Süreli Yayinlar Sempozyumuna Hollanda disindan Dr. Kenan Hasip (Milletvekili, Türk Demokratik Partisi Genel Baskani, Mekadonya), Nurcihan Kortel (Hak ve Özgürlükler Hareketi Gençlik Kollari, Bulgaristan), Ilhan Ahmet (Yeni Demokrasi Partisi, Rodop Milletvekili, Yunanistan), Drs. Emine Bozkurt (Isçi Partisi, Avrupa Parlamentosu Milletvekili, Hollanda) gibi siyasetçilerin yanisira Prof. Dr. H. Musa Tasdelen (Sakarya Üniversitesi, Türkiye), Doç. Dr. Talip Küçükcan, (SETA, Türkiye), Dr. Isa Kuyucuoglu (Danimarka), Dr. Gürsel Dönmez (Avusturya), Dr. S. Pashalar (Irak) arastirmaci ve bilim adamlari ve Murteza Suluoca  (Makedonya), Todur Zanet (Moldova), Nesim Güvenis (Israil), Sadik Can Seley (Dogu Türkistan), Zeynel Beksaç (Kosova), Ali Kilisarslan (Almanya), Mustafa Köker (Ingiltere), Mehmet Bütüç (Kosova) yayincilar ve sivil toplum örgütü temsilcileri katilacaklar.

Sempozyum 9 Haziran Cumartesi saat 10.30’da (NH CENTRAL STATION Distelkade 211031 XP Amsterdam Noord) adresinde yapilacaktir.

 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net