Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

Balkan ve Rumeli Türkleri

Özkök'ün yazisinda sözettigi 'çarpik kafali' Mücahit Bilici'ye tepki yagdi...

24 Nisan 2007 Hürriyet gazetesi

SEVGILI gönül dostlari bir Balkan göçmeni, bir Rumeli göçmeni olmamama ragmen, bir türk insani olarak uzun yillardan beri sevdalisi oldugum Türk dünyasi ile ilgilenmem esnasinda, özellikle Balkanlarin Evladi Fatihanin emaneti insanlarini tanidigimda, Türklük bilincinin bu bölgede nasil yasatildigina bizzat sahit oldum. Ancak bazi kendisini bilmez, ABD usagi, kimlikleri ve sahsiyetleri satilmis, üç-bes kurus ugruna milletini karalayabilen, bu nezih Türk milletini 'Balkanli-Rumelili-Anadolulu-Dogulu-Batili- Kürt- Çerkez- Alevi- Sünni' diye siniflandirmaya çalisan, Türk düsmani vatan hainleri sözüm ona yazarlarin yazdiklarini okudukça inanin biz nerelere gelmisiz diye soruyorum kendime. Acaba bu sözlerin sahibi üç kurusluk Mücahit Bilici hangi kalemi kullaniyor bir düsünün. Bugün binlerce kilometreden gelip Asya'da Ortadogu'da ülkeleri isgal eden zihniyet, Türkiye üzerindeki emellerini iste yine bu kalemler kanali ile dile getirmekte... Tarihe bakin hiç bir zaman Türk devletleri dis güçlerin kazanimi ile yikilmamis. Ancak içerideki bazi satilmislar bunu gerçeklestirmis. Bugün tarih eger yeniden yazilacaksa biz geçmisimize sahip çikarak Türkiye'de, Balkanlarda, Asya'da, ve her yerde birlik ve bütünlük içerisinde olmaliyiz ki bu kalemleri kiralim. Balkan ve Rumeli Türkleri her zaman Türk kimligini yüce bayragimiz ve asil sancagimiz gibi seref ve onurla tasimis ve tasimaktadir. Bu konuda bir Kircaali göçmeni olan Ertugrul Özkök'ü özellikle ulusal birligimize çok ihtiyacimizin oldugu su günlerde böyle bir yazi ile satilmisa gerekli cevabi vermis olmasindan dolayi kutluyorum. Nasil Türkiye'de Türk kimligi altinda Türkü, Çerkezi, Lazi, Kürdü, alevisi, sünnisi bir bütün isek, Bulgaristan'da, Makedonya'da, Kosova'da, Romanya'da, Yunanistan'da, Sancak'ta, Karadag'da, Moldova'da ayni sekilde bir bütün olarak tek yürek tek vücut olmamiz gerekir. Bu gibi saldirgan ve bölücülere bunlarin yazdiklari gazeteleri almamak kaydi ile gerekli cevabi verebiliriz. Türk milletinin ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara karsi son günlerde Ankara'da Tandogan'da verdigi cevap bir ilk degil son da olmayacaktir. Evladi Fatihan'in torunlari Türk olarak dogdu, Türk olarak yasar, Türk olarak ölür. Bunun Rumelisi, Balkanliligi, Anadolulusu yoktur, Türk vardir.

Davut COSAR-ANKARA

Sapkin düsünceli bu kisiyi protesto ediyorum

HÜRRIYET Gazetesinde 22.4.2007 tarihli Ertugrul Özkök imzasi ile yayinlanan bir yaziya dikkatinizi çekmek istiyorum.

Bu yazida, son günlerde adeta lotarya çekilisine benzetilmeye çalisilan, seçim sürecinde izlenen ilkeden ve ciddiyetten uzak bir yol ile, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaskanligi gibi yüce bir makamin, bir takim çevrelerce nasil görüldügünü tespit edeceksiniz.

Burada, tüm toplumun infialini üstüne çeken Cumhurbaskanligi sürecinde izlenen yol ile birlikte, bu makami ele geçirmeye çalisan zihniyetin, 1878 Osmanli-Rus Savasi'ndan baslayarak bugüne dek, bulunduklari topraklarda sadece Türk olduklari için katledilen, zulüm gören, bu zulüm ve katliamin farkli bir senaryo ile her on yilda bir yeniden tarih sahnesinde tekrarlanmasi ile can veren, kan veren, katledilen Rumeli Türkleri'ni nasil gördüklerini, bizlere hangi pencereden baktiklarini okuyacaksiniz.

Gelinen bu noktada tüm hemsehrilerimi sagduyu içinde bir taraftan Yeni Safak Gazetesi'nde yazi yazan bu sapkin düsünceli yazara (Mücahit Bilici) olan tepkilerin göstermeye, diger taraftan bu zihniyetin temsilcileri olan siyasi tesekküllerin yöneticilerini protestoya davet ediyorum.

Bu sapkin düsünceli yazar bozuntusunun hezeyanlarini sütunlarina tasiyarak, kamuoyunu bu konuda bilinçlendiren Sayin Ertugrul Özkök'e de tesekkürlerimi sunuyorum. Lütfü TÜRKKAN-Rumeli Egitim Vakfi Yönetim Kurulu Baskani

Unutmayin; biz biriz...

BUNLARI yazan bir bilim adami olamaz. Yeni Safak'ta dil, uslüp, son derece kisa, yalin, anlasilir, hakaretkar cümleler, ayirici siniflastirici ifadeler...

Öte yandan üniversite çaglarinda, kullanilan dil, uslüp, kullanilan kelimeler, uzun anlasilmaz, cümleler bana bu kisinin ayni kisi olmadigini çagristiriyor.Ve tam bir rezalettir. Bu kisinin yorumuna gazetesinde yer verenler de en az onun kadar suçludurlar.

Yüzyillarca Balkan'larda mücadele edenler, Türkiye Cumhuriyeti kurulur kurulmaz imarinda basrolü oynayan bizler, meger Türk degilmisiz!

O densizin deyimi ile 'Türklestirilmis Türklestirilen göçmen komitaci'ymismiz.

Bre (...), adama "Biz Türk degilsek sen nesin diye?" sormazlar mi?

Bizim ecdadimiz aydan mi oraya düsmüs bre utanmaz!

Bizim atalarimiz Türk degildi de niye Çanakkale'de sehit düstü?

Yemen çöllerinde ne ariyordu?

Ne sen bizi Erzurum'dan, Izmir'den, Ankara'dan, Kayseri'den ayri tutabilsin; ne de senin gibiler... Biz biriz. Gün gelir bunu yine senin gibi ABD usaklarina hatirlatiriz!

Tüm derneklerimize sesleniyorum: Lütfen bu densizin yorumuna yer veren Yeni Safak gaetesine tepkilerinizi bildirin, sesimiz olun.

Erdinç TEKER

Yeni Safak özür dilemeli

BU yaziyi yazan Bilici adli kisiye gereken tepkiyi koymaliyiz.Yeni Safak bizden özür dilemelidir.E. Benan UTKU-TEKIRDAG



 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net