Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

BÖLÜCÜ BILICI!


BÖLÜCÜ BILICI! Altemur Kiliç yazdi


Büyük milletiz; gücümüz, tarih boyunca ve bugüne kadar, yabancilari korkuttu. 1919 ‘da, Osmanli yenik düstügü sirada, bir Ingiliz istihbarat raporunda –bütün Türk boylari-Turanî kavimler, ayrintili olarak sayiliyor ve en sonunda da, özetle, su neticeye variliyor, : “Türkler simdi yenik düstüler…”milli aymazliklarindan”,siyasi beceriksizliklerinden ötürü, birlesmeleri, su sirada mümkün görünmüyor. Ama Iran Türklerinin (Azerilerin ) , Anadolu Türklerinin, Kafkasya’daki hisimlariyla birlesmeleri büyük tehlikedir!”

Yabancilarin bu teshisine ben sunu ekleyim: “Türkler kendi kendilerini bölerler- Tarihte, bunun çok örnekleri var… Mezheplere –Sünni, Sii, Alevi vb. bölünmüslerdir… Hala da bölünmekteler.
Cumhuriyetten hemen sonraki yillarda , “Turanciliga” ,bütün Türklerin birlesmesine karsi, “Anadoluculuk” çikmisti. .Bu yüzden m ve de , “Sovyet Rusya’yi kizdirmamak” için, Orta Asya-Kafkas Türklerine sirtimizi döndük. Hatta Turancilar, tabutluklarda iskence gördüler. Bu ihmalin acisini, Sovyetler Birligi dagildiktan sonra çekiyoruz.
RUMELI-ANADOLU
Türk seçkinleri, Türklere “idraksiz” yani “akilsiz” diyerek kendi milletlerini asagililardi. Atatürk’ün “Ne mutlu Türküm Diyene” anlayisini, Cumhuriyetin temeli yapmasini sebebi de, etnik ve bu gibi diger ayirimciliklara son vermek içindi. “Türk Övün-güven-çalis” sözlerini de özgüven telkin etmek için söylemisti.
Ayirimcilik Kürt bölücülügü ile hortladi! …Sirada Çerkezler. Lazlar vb var!
Öteden beri bir , “ Anadolu-Rumeli- suyun öteki tarafi – bu tarafi” rekabeti, çekismesi, Anadolularin Rumelileri, Rumelilerin de Anadolulari hor görmeleri, zaten vardi ama simdi, baska tehlikeler yokmus gibi. Üstüne üstlük , “ Rumeli- Anadolu” ayirimciligi , ,adeta bilinçli olarak tahrik ediliyor, Mücahit Bilici adinda, Michigan Üniversitesinde, e sözde, Ögretim Görevlisi bir zat. YENI SAFAK gazetesinde tam bunu, pervasizca, yapiyor. Bilici (veya Bölücü) –özetle söyle diyor: : “Besiktas ve Izmir'dir. Diger tarafin baskenti Üsküdar, Kayseri, Erzurum ve Diyarbakir'dir”…Adam, demek ister ki: Rumeliler : ,Türklesmis ve Türklestirilen, fakat etnik Türk olmayanlar , .Anadolular ise bu ülkenin gerçek sahipleri”
Ertugrul Özkök “bunlara “bir örümcek kafalinin hezeyanlari” demis. Ama hezeyan delilerin, gafillerin isidir: Bilici, göz göre göre. Milli birlige kundak sokuyor; ihanet ediyor. Su sirada maksadi asikâr: “Türkiye’de, belki ilk defa Anadolu Türkleri Rumeli Türklerinin, Kafkas Türklerinin, Çerkezlerin, in, göçmenlerin vb iktidarina son verilecek ve ilk defa kendi Cumhurbaskanlarini, yani Recep Tayyip Erdogan’i (veya baska bir ‘Anadolulu’ AKP’liyi) Cumhurbaskani seçecek ve Rumelilerin Anadolu’yu “fuzuli isgali” sona erecek, Bilici “Inananlar- inanmayanlar (laikler) ayrimciliginin üzerine tüy dikiyor!
ISGALCILER
“Isgalciler” kim? Bunlar. “Anadolularla” omuz omuza, omuza ülkeye ve millete hizmet etmis olanlar -, son on yillarda ülkeyi yönetenler; mesela Inönü, Bayar, Deniz Baykal vb. “Anadolulu” olmadiklari için “fuzuli isgalciler”! ’ Tabii Bilici’nin dilinin altindaki, fakat söylemeye cesaret edemedigi asil isim, Bagimsizlik savasinin komutani. Devrimlerin lideri, Rumeli kökenli Mustafa Kemal! .VE Recep Tayyip Erdogan in Cumhurbaskani olmasiyla “isgal” sona erecek! Bu kadar gaflet-ve ihanet, ülkenin bölünmesi için. Düsmanlara ve AB’ne ne hacet! .
AKP KIMLERIN PARTISI?
Ve düsünüyorum. 31 Mart Irtica ayaklarini Rumeli'den gelen Hareket Ordusu bastirdigi için, Bilici ve onun gibilerin ,”suur üstlerinde” Rumeli düsmanligi mi var?
Hem aklima geldi: AKP’ de, kaç Rumeli kökenli var? Yoksa AKP. Bütün milletin Partisi degil de, sadece “Anadolularin” partisi mi? Ve asil bölücücülük orada mi basliyor?
Not: Milliyetçilige vurmak moda oldu ya; Erdogan “Islamci Milliyetçilikten “ sikâyet etmis<, Bu da herhalde Müslümanlari, Milliyetçilerden “bölmek” için yeni bir yöntem olsa gerek’!


2007-04-24 12:09:19

 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net