Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

BATI TRAKYA'DAKI TÜRK ÇIFTÇISINDE AB KORKUSU

BATI TRAKYA'DAKI TÜRK ÇIFTÇISINDE AB KORKUSU
04-09-2005
-Avrupa Bati Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Avrupa Birligi'nin tütüne sübvansiyonlari kesme kararini elestirerek, bu kararin Bati Trakyali Türk çiftçisini endiselendirdigini bildirdi.
-Federasyon Baskani Halit Habipoglu, AB'nin çiftçilere desteginin bir süre daha devam etmesi gerektigini ifade ederek, "Azinlik çiftçimiz ciddi bir geri kalmisligin pençesinde, bunun sonucu olarak, çiftçilerimizin bir araya gelerek güç birligi kurmalari mümkün olmuyor" dedi.
-Avrupa Birligi (AB)'nin tütün mamulleri tüketimini azaltmak üzere aldigi tedbirler ve tarimda sübvansiyonlari kaldirma karari, Yunanistan'daki Türk çiftçisini endiselendiriyor.       AB'nin tütün mamulleri tüketimini azaltmak amaciyla aldigi kararlar üzerine Avrupa Bati Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) bir bildiri yayinladi. ABTTF bildirisinde, Bati Trakya'da iktisadi sorunun çözüm anahtarinin AB'de oldugu kaydedildi. AB'nin tütüne sübvansiyonlari kesme kararinin Bati Trakyali Türk çiftçisinde endise yarattigina dikkat çekilen bildiride, "Tütün yetistiricisi, 15 bin aile temel geçim kaynaklarini yitirmenin esiginde. AB'nin tütün mamullerinin tüketimini azaltmak üzere aldigi tedbirler ve tarimda sübvansiyonlari kaldirma karari, Yunanistan'daki Türk azinlik çiftçisini vurdu" denildi.       Birligin tütün ve tütün mamullerinin satisina iliskin getirdigi kisitlamalarin, üretim alanina yansidigina isaret edilen bildiride, birkaç yil içinde tütüne tesviklerin tamamen kaldiracaginin beyan edilmesinin, tek geçim kaynagi tütün olan azinlik çiftçisini kara kara düsündürdügü, hayvancilik ve diger mahsul üretimlerinde de destekleme primlerinin bir kaç yil içinde kaldirilacak olmasinin ise alternatifleri azalttigi vurgulandi.       ABTTF, engebeli ve dar arazide en yüksek verimin alinabildigi tütüncülügün, özellikle bölgenin kuzeyindeki daglik bölgede yasayan, tamami tarimla geçimini saglayan azinliklar için bir zorunluluk oldugunu kaydetti. AB'nin fonlari azaltip, tamamen kaldiracagina dair egiliminin belirmesine ragmen, azinliga alternatif ürünlere dair gerekli ve yeterli bilgilendirme yapilmadigina dikkat çekilen bildiride, ABTTF'nin azinlik çiftçisinin içine girdigi kisir döngüden kurtarmak amaciyla "Bati Trakya'da Alternatif Tarim Ürünleri" baslikli bir arastirma projesi baslamaya hazirlandigi vurgulandi.      

 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net