Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

Kosova'da Türkler En Nitelikli ve En Istidatli Topluluk

Kosova'da Türkler En Nitelikli ve En Istidatli Topluluk

Prof. Dr. Mümtaz Soysal, T.C. Disisleri Bakanligi Hukuk Müsaviri Doç.Dr. Akif Menevse ile birlikte “Dogru Yol” TKSD binasinda dün aksam 19.00 ‘da KDTP temsilcileri, dernek baskanlari, hukukçular ve aydinlarla “Kosova Anayasasiyla ilgili hazirliklar ve Türk toplumunun önerileri” konulu konferansta bir araya geldi. Prof. Dr. Mümtaz Soysal verdigi konferansta Kosova’nin en kritik döneminde en büyük görevin Türk topluluguna, dengeleyici ve çözümcü rolü düstügünü söyledi. Kosova’da Türklerin en nitelikli ve istidatli topluluk oldugunu belirtten Soysal, topluluk olarak hareket etmenin faydalarini da özetledi.




Uluslarasi yetkililerin iki büyük topluluk uzlasmadigi için Kosova’da yeni bir çok etnikli devlet modeli deneyimi yaptigini söyleyen Soysal modelin basarmasi küçük topluluklarin çikarindan oldugunu belirtti. Kosova’da Türk toplulugu sayesiyle Türkiye’nin de önemli rol oynama firsatini buldugunu söyleyen Mümtaz Soysal, Türkiye’nin Kosova statüsü sürecinde lobicilik faaliyetlerini basariyla sürdürügünü vurguladi. Kosova’da Türklerin en nitelikli ve istidatli topluluk oldugunu belirtten Soysal, topluluk olarak hareket etmenin faydalarini da özetledi.




KDTP Genel Baskani Mahir Yagcilar da görüsme sirasinda Ahtisaari paketiyle ilgili açiklamalar yapti ve önümüzdeki dönemde Türkiye ve Kosova Türkleri arasinda daha yogun iliskileri geregine dikkat çekti.




Anayasa Uzmani Prof. Dr. Mümtaz Soysal’a hazir bulunanlar Anayasayla ilgili çok sayida sorular sorma firsatinda bulundu.




2 saat kadar süren konferansa KTTGKK Kurmay Yarbay Mehmet Partigöç, TIKA Kosova Koordinatörü Metin Arslanbas ve Egitim Fakültesi ögretim üyeleri ve ögrencileri de katildi.











6 Nisan 2007 - 01:29:51 - Bugün
Ekleyen editör: KosovaHaber


 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net