Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

’Vatana ihanet’ sözünü geri al


’Vatana ihanet’ sözünü geri al 14 Ocak 2007 Hürriyet


Sefa KAPLAN

Balakli Rum Hastanesi Vakfi Baskani Dimitri Karayani’nin, Türkiye’yi AIHM’de mahkûm ettiren Fener Rum Lisesi Vakfi’ni ’Vatana ihanet’le suçlamasina Fener Rum Lisesi Vakfi’ndan tepki geldi.

Fener Rum Lisesi Vakfi’nin avukati Gülten Alkan, Dimitri Karayani’nin bu sözlerine akil erdiremediklerini belirterek, "Bu sözleri yalanlamadigi veya tekzip etmedigi takdirde kendisi hakkinda Cumhuriyet Savciligi’na suç duyurusunda bulunacagim" dedi. ’Vatana ihanet’ suçlamasinin en agir hakaret oldugunu belirten Avukat Gülten Alkan sunlari söyledi:

"Avrupa Insan Haklari Sözlesmesi, iç hukukumuzda Anayasa’ya esdeger bir metin olarak kabul edilmistir. Ayrica, Avrupa Insan Haklari Mahkemesi (AIHM)’nin yargi yetkisi de Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafindan kabul edilmistir. Avukati oldugum Fener Rum Lisesi Vakfi, iç hukukta hakkini alamayinca, kendisine taninan bu yasal hakki kullanarak AIHM’ne basvurmustur. Yasal hak kullanimini asla ’vatana ihanet’le esdeger kabul edilemez. Sayin Dimitri Karayani, 16 Ocak Sali günü aksam saat 17.00’ye kadar ’vatana ihanet’ konusundaki sözlerine açiklik getirmez veya tekzip etmezse, kendisi hakkinda Cumhuriyet Savciligi’na suç duyurusunda bulunacagim. Bir kisiyi veya kurumu ’vatana ihanet’le suçlamak basli basina suçtur."

NE DEMISTI

Karayani, Fener Rum Lisesi Vakfi’ni elestirirken, sunlari söylemisti: "Fener Rum Vakfi’nin ne yapacagina ben karisamam. Ama AIHM’e basvuruyu vatana ihanet olarak görüyorum. Burasi bir Türk vakfidir. Ben devletimi yabancilara sikayet edemem. Devletin mahkemesine, Yargitay’a ve hükümetime itimadim var. Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olarak kimsenin kapisinda dilencilik yapmam. Biz sorunlarimizi kendi aramizda hallederiz, elalemin kapisina gitmeye lüzum yok. AIHM’e kesinlikle basvurmayacagiz. Ben kanunun çikacagina kániyim. Gidip de hakkimi bir yabancidan istemem."

 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net