Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

BULGAR PROFESÖR IVO KREMENSKI: - TÜRK, BULGAR VE YUNANLARIN GENLERI AYNI

BULGAR BILIMADAMINDAN AKRABALIK IDDIASI
- BULGAR PROFESÖR IVO KREMENSKI: - TÜRK, BULGAR VE YUNANLARIN GENLERI AYNI

NAHIT DOGU

SOFYA (6 Aralik 2006) - Bulgar Profesör Ivo Kremenski, yaptigi arastirma sonucunda Türk, Bulgar ve Yunanlarin genlerinin ayni oldugunun ortaya çiktigini savundu. Bulgaristan'da "Mayçin Dom" hastanelerine bagli genetik laboratuarlarinin müdürü ve genetik konusunda ulusal danisman olan Profesör Ivo Kremenski, Bulgarlarin, Türk, Romen, Rum ve Macarlarla ayni gen yapisina sahip olduklarini iddia etti.
Bulgar bilimadami Profesör Ivo Kremenski, gen benzerlikleri üzerine yaptigi çalismanin ardindan ilginç bir iddia ile gündeme geldi. Yaptigi çalismalarin sonucunda, 2 bin yil önce büyük bir göçün yasandigini ve bu göç sonucunda üç ana grup olustugunu belirten Kremenski, bu gruplarin Slav, Bati Avrupa ve Dogu Avrupa grubu oldugunu vurguladi. Kremenski basina yaptigi açiklamada, Dogu Avrupa grubuna bugün Bulgaristan, Romanya, Türkiye ve Macaristan'da yasayanlarin dahil oldugunun altini çizdi. Kremenski, Türklerin, Bulgarlarin ve Yunanlarin genlerinin bu nedenle birbiri ile ayni oldugunu iddia etti.
Öte yandan Sofya'da bugün açilacak olan Moleküler Tip Merkezi, kendi alaninda Balkanlar bölgesinde bir ilk olacak ve bu merkezde Bulgaristan'in ulusal DNA bankasi bulunacak.
(ND-KK-KK-ÖK-D)

 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net