Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

PROF. DR. HALIL INALCIK: SOYKIRIM BALKANLAR'DA OLMUSTUR

PROFESÖR HALIL INALCIK'A MEZUN OLDUGU ÜNIVERSITEDEN FAHRI DOKTORA
- BALIKESIR ÜNIVERSITESI SENATOSU, 1935 YILINDA ÜNIVERSITELERINDEN MEZUN OLAN TÜRK DÜNYASI VE OSMANLI TARIHI KONUSUNDA ULUSLARARASI ÜNE SAHIP PROF. DR. HALIL INALCIK'A FAHRI DOKTORA ÜNVANI VERDI - BALIKESIR'DEKI TÖRENE KATILAN 92 YASINDAKI YASAYAN TARIH ÜNLÜ BILIM ADAMI INALCIK, PROFESÖRLÜK CÜPPESINI GIYDIGI SIRADA SEVINÇTEN AGLADI

- PROF. DR. HALIL INALCIK:
- "BEN AVRUPA TARIHINE INANMAM, AVRUPA TARIHI BIZIM TARIHIMIZI TAHRIP ETMISTIR, BENIM BÜTÜN HAYATIM BU TAHRIFATI DÜZELTMEKLE GEÇTI"
- "AVRUPA SOYKIRIMDAN BAHSEDIYOR, SOYKIRIM BALKANLAR'DA OLMUSTUR"

BALIKESIR (31 Ekim 2006) - Dünyaca ünlü tarih profesörü Prof. Dr. Halil Inalcik'a, seneler önce mezun oldugu Balikesir Üniversitesi (BAÜ) tarafindan, senato karariyla fahri doktora ünvani verildi. Ünlü profesör, ödül töreninde duygularina hakim olamayarak sevinçten aglarken, protokol ve ögrenciler asirlik çinari uzun süre alkisladi.
BAÜ Senatosu, 1935 yilinda simdiki Necatibey Egitim Fakültesi'nden mezun olan cumhuriyet döneminin yetistirdigi aydinlarin içinde öncelikli ve ayricalikli bir yere sahip olan arastirma, inceleme ve yayinlari ile Türk dünyasi ve Osmanli tarihi konusunda uluslararasi üne sahip Prof. Dr. Halil Inalcik'a fahri doktora unvani verdi. BAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Hacioglu, böyle bir unvanin üniversite tarihinde ilk defa Inalcik'a verildigini, bundan da büyük bir mutluluk duyduklarini söyledi.
BAÜ Necatibey Egitim Fakültesi Prof. Dr. Halil Inalcik Konferans Salonu'ndaki törene Vali Selahattin Hatipoglu, Garnizon Komutani Tümgeneral Adem Huduti, BAÜ Rektörü Necdet Hacioglu, Cumhuriyet Bassavcisi Ahmet Karayigit, ögretim üyeleri ile tarih bölümü ögrencileri katildi. Törenin açis konusmasini yapan BAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Hacioglu, Inalcik'in kendileri için büyük bir gurur kaynagi oldugunu belirtti. Ünlü profesöre çalismalari için tesekkür eden Hacioglu, "1999 yilindan beri hocamizin pesindeyiz, bundan sonra da hiç birakmayacagiz. Iyi ki üniversitemizden mezun oldunuz, iyi ki Osmanli Tarihi'ni dünyaya tüm gerçekleriyle anlatiyorsunuz. O nedenle bir Türk olarak size tesekkür ediyorum. Hocamiza hem Türkiye, hem yurt disinda birçok fahri doktora unvani verilmisti. Bizimkinin bir özelligi var. Bugüne kadar hiç kimseye fahri doktora unvani vermedik. Üniversite tarihinde ilk defa fahri doktora diplomasini sayin Prof. Dr. Inalcik'a veriyoruz. Çünkü, bizim mezunumuz. Çünkü, Türkiye'nin sesini tüm dünyaya duyuran bilim adami. Teklifimizi kabul ettigi için kendisine tesekkür ediyorum" dedi.
Üniversitedeki törene katilan Balikesir Valisi Selahattin Hatipoglu da, Halil Inalcik'tan övgüyle söz etti. Inalcik'in üniversitede kendi hocasi oldugunu belirten Vali Hatipoglu, "Bu tören sayin hocamiz için büyük önem arz ettigi gibi, onun 1970-1974 yilinda Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde hocamiz olmasi sebebiyle benim için de bu törenin büyük önemi var. Kendilerine sükranlarimi sunuyor, ellerinden öpüyorum. Vefa duygusu çok önemli. Bütün ömrünü milletinin tarihinin arastirilmasinda ve dünya milletlerine sunulmasinda çok büyük bir görev ifa etmistir" diye konustu. "AVRUPA TARIHI BIZIM TARIHIMIZI TAHRIP ETMISTIR"
Daha sonra BAÜ Rektörü Necdet Hacioglu, Halil Inalcik'a onursal doktor diplomasini verip, profesörlük cüppesini giydirdi. Elini öpen rektöre sarilan Halil Inalcik, gözyaslarini tutamadi. Sevinçten aglayan Inalcik, protokol ve ögrenciler tarafindan uzun süre alkislandi. Inalcik'a ünlü Yagcibedir Halisi ve üniversitenin bir sildi de takdim edildi.
Törenin sonunda düzenlenen oturumda ögrencilere hitap eden Prof. Dr. Halil Inalcik, Türkiye için sözde soykirimdan bahseden Avrupa'nin gerçek soykirimi Balkanlar'da Türkler'e karsi yaptiklarini söyledi. Avrupa tarihinin yalan oldugunu savunan Prof. Dr. Halil Inalcik, sözlerini söyle sürdürdü:
"Avrupa soykirimdan bahsediyor. Soykirim Balkanlar'da olmustur. Her ulus istilasinda Bulgar, Sirp, Yunan, bizim Türklerimizi katletmistir, soykirim orada olmustur. Ben Avrupa tarihine inanmam, Avrupa tarihi bizim tarihimizi tahrip etmistir, benim bütün hayatim bu tahrifati düzeltmekle geçti. Eger, herhangi bir sey için övüneceksem bunun için övünürüm. Avrupa'nin yalanlarini yüzlerine vuruyorum. Bunun için çalistim. Lisanlar ögrendim, seyahatler yaptim, arsivlerde toz toprak içinde çalistim. Bir asker gibi bunun için çalistim. Avrupa bize hiçbir zaman dost olmadi. Bugün de geleneksel düsmanimizin masasi halinde. Onlara katilmak için müzakere yapiyoruz, önümüze Yunan'in davalarini getiriyorlar. 'Papadopulos'un isteklerini kabul ederseniz müzakereye devam ederiz' diyorlar. Avrupa bu durumda. Papa, 1 hafta sonra gelecek. 'Türkiye'yi Avrupa'ya kabul etmeyin' diyor. Papa'nin sözleri mukaddes, Avrupa'daki bütün Katolik dünyasi onun sözünü dikkate aliyor. Türkiye çok güçleniyor, Avrupa da bundan korkuyor ve bizi parçalamak istiyor. Çünkü Türkiye, Ortadogu'da oldukça parçalayamaz, Türkiye'yi bagimli yapamaz. Ama parçalayarak bagimli yapmaya çalisiyorlar. Bizde AB sevdasi var, AB bizi anlamiyor. Bizim diplomatlarimizin, hükümetlerimizin, medyamizin bu rehaveti karsisinda tekrar isyan damarlarim kalkiyor. Avrupa kapitalizmi, Avrupa'nin refahi Türkiye sayesindedir."

 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net