Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

Uluslararasi 11. Süleyman Brina Balkanlar Türk Hizmet Ödülleri dagitildi

Uluslararasi 11. Süleyman Brina Balkanlar Türk Hizmet Ödülleri dagitildi
9 Ara 2006 -KOSOVA / PRIZREN  
Avrupa  


Uluslararasi 11. Süleyman Brina Balkanlar Türk Hizmet Ödülleri, Türk dünyasina hizmet sunanlara dagitildi.
Prizren Dogru Yol Dernegi binasinda düzenlenen törene; Kosova Adalet Bakan Yardimcisi Altay Suroy Recepoglu, Prizren Belediyesi Baskan Yardimcisi Ercan Spat, Kosova Türk Taburu Görev Kuvvet Komutani Kurmay Yarbay Mehmet Partigöç, Türkiye Isbirligi ve Kalkinma Ajansi (TIKA) Kosova Koordinatörü Metin Özarslan yani sira çok sayida davetli katildi.

Saygi durusuyla baslayan törende, Dogru Yol Dernegi Baskani Irfan Sekerci yaptigi konusmasinda, dernegin tarihçesi ve son dönemlerde gerçeklestirdikleri faaliyetlerden bahsetti.

Ardindan Türk kültürüne hizmet ödülüne layik görülen Kirgizistan edebiyatinin önde gelen ismi Cengiz Aytmatov, Kosova'da 1951 yilinda Türk okullarinin açilisina büyük çaba sarfeden 85 yasindaki emekli ögretmen Necat Matranci, Kibrisli arastirmaci-sair ve yazar Harid Fedai ve Kosova Türk tiyatrosunun usta tiyatro oyuncusu Deniz Dadale'ye plaketleri verildi.


---Uluslararasi 11. Süleyman Brina Balkanlar Türk Hizmet Ödülleri tarihçesi---

1996 yilindan bu yana Balkanlar, Avrupa ve genelde Türk dünyasinda Türk kültürüne hizmet sunanlara Prizren (Kosova) Dogru Yol Türk Kültür Sanat Dernegi uluslararasi düzeyde Süleyman Brina Balkanlar Türk Kültürü Hizmet Ödülü'nü vermekte.

Merhum Süleyman Brina, Prizrenlilerin degimiyle Sülo, 1951 yili sonrasi Kosova ve dolayisiyla Balkanlarda Türk siyasi, kültür, egitim dünyasinin sembol isimlerinden biri. Brina, Kosova'da ilk Türk ögretmenlerden biri Tan gazetesinin kurucularindan ayni zamanda ilk müdürü ve yazi isleri sorumlusu, Kosova siyasi sahnesinde en üst düzey görevlerde yer almis saygin bir siyasetçiydi.

 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net