Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

Yasar Yakis, Gökoguz seçimlerini yorumladi: "Halkin sevdigini halk seçer"

Yasar Yakis, Gökoguz seçimlerini yorumladi: "Halkin sevdigini halk seçer"
11 Ara 2006 -MOLDOVA / KISINEV  
Ortadogu  


Moldova'nin baskenti Kisinev'de temaslarda bulunan Yasar Yakis, Hiristiyan Türk azinligin yasadigi Gagavuz (Gökoguz) Özerk Cumhuriyeti'ndeki seçimlerle ilgili olarak, "Halkin sevdigini halk seçer" açiklamasini yapti.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Avrupa Birligi Uyum Komisyonu Baskani ve eski Disisleri Bakani Yasar Yakis, Moldova 'da temaslarda bulundu. Yakis, baskent Kisinev 'de Türkiye'nin Avrupa Birligi (AB)'ndeki önceliklerini anlatti.

Leo Gran Otel'de Moldova'daki temaslariyla ilgili açiklama yapan Yakis, Türkiye'nin AB'ye üyelik süreci ve Türkiye'nin bu süreçteki stratejisinden bahsetti. Balkanlar'in Türkiye'ye her zaman ilgi duydugunu vurgulayan Yakis, iki ülke iliskilerindede ilerlemeler kaydedildigini vurguladi.

Türkiye'nin ordu, ekonomi ve nüfus bakimindan AB için büyük bir potansiyel olusturdugunu dile getiren yakis Moldova'nin da AB üyesi olma istegini desteklediklerini dile getirdi. Yakis, bu konuda parlamentolar arasi isbirligi yapilacagini, Türkiye'nin edindigi tecrübleri Moldova'ya aktarmada istekli oldugunu dile getirdi.

Avrupa'nin aktif nüfusunda 2010 - 2030 yillari arasinda 20 milyonluk azalma olacagini ifade eden eski Disisleri Bakani Yakis, AB'nin genç nüfus bakimindan Türkiye'ye ihtiyaç duyacagini kaydetti.

Moldova'da Hiristiyan Türk azinligin yasadigi Gagavuz (Gökoguz) Özerk Cumhuriyeti'ndeki seçimlere de deginen Yasar Yakis, seçimlerin demokratik bir ortamda gerçeklestigini kaydederek, "Halkin sevdigini halk seçer" diye konustu.

Gagavuz Özerk Cumhuriyeti'nde Aralik ayi basinda yapilan baskanlik seçimleri, hiçbir adayin yüzde 50'den fazla oy alamamasi nedeniyle ikinci tura kalmisti. 17 Aralik'ta yapilacak ikinci tur seçimlerde en çok oy alan iki aday, Çadir-Lunga Valisi Mihail Formuzal ile baskent Komrat Valisi Nikolay Dudoglo yarisacak

Moldova'da Basbakan Vasile Tarlev, Parlemonto Baskani Marian Lupu ve Disisleri Bakan Yardimcisi Valeri Ostalep ile görüsen Yakis, Moldova Devlet Üniveristesi'nde bir konferans verdi.

 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net