Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

Kosovali soydaslardan yatirim çagrisi

Kosovali soydaslardan yatirim çagrisi
14 Ara 2006 -TÜRKIYE / BURSA  
Ekonomi-Genel  


Rumelili Yönetici Isadamlari ve Sanayiciler Dernegi'nin (RUMELISIAD), agirladigi Kosovali milletvekilleri ve yerel yöneticilerinden olusan Kosova Tarimcilik ve Çevre Düzenleme Komisyonu üyeleri, Türk isadamlarini yatirima davet etti.
Bursa Gönlü Ferah Otel'de düzenlenen yemege RUMELISIAD Yönetim Kurulu Baskani Vehbi Varlik ve yönetim kurulu üyelerinin yani sira AK Parti Bursa Milletvekili Niyazi Pakyürek, Osmangazi Belediye Baskani Recep Altepe, Kosovali Milletvekilleri Rifat Krasniç, Saban Halimi, Fettah Besisa, Celal Sanziba, Selviye Halimi ve Kosova Mamusa Belediye Baskani Arif Bütüç katildi.

Komisyonun öncelikli ziyaret sebebinin Türkiye'deki tarimsal faaliyetleri ve gelisimleri incelemek oldugunun belirtildigi gecede, Kosovali yetkililer, Türk isadamlarina tarimda ve sanayide yatirim isbirligi çagrisinda bulundu.

Türkiye'deki Kosovali göçmenlerin büyük bir çogunlugunun Bursa'da bulundugunu dile getiren RUMELISIAD Baskani Vehbi Varlik, "Kosovali göçmen soydaslarimiz Bursa'miz için büyük önem tasiyor. Bursa'nin bugün Türkiye'nin önemli bir sanayi kenti olmasinda Kosovali göçmen soydaslarimizin da katkisi oldugu gerçegi göz ardi edilemez" seklinde konustu.

Davette konusma yapan Osmangazi Belediye Baskani Recep Altepe ise, Kosova'ya düzenledikleri gezide gündeme gelen Mamusa ve Osmangazi belediyeleri kardes sehir teklifinin bakanliklar tarafindan görüsüldügünü dile getirerek, "Bizler belediyeler olarak iki toplum arasindaki sosyal iliskileri gelistirmek adina çalismalar yapiyoruz. Bugün burada bu davetle umarim ekonomik anlamda da isbirliklerine dair adimlar atilir bu davetten ötürü RUMELISIAD Baskani ve yönetim kurulu üyelerine tesekkür ederim" dedi.

Mamusa Belediye Baskani Arif Bütüç ise iki toplum arasindaki baglarin çok eskiye dayandigini, ayni topraklari paylasmanin geçmisten günümüze gelen ortak bir bag olusturdugunu ifade ederek, söyle dedi: "Savaslardan yeni çikan Kosova'da göçler devam etmekte. Bunun en önemli nedeni ise ekonomik sikintilar. Kosova'da ekonomik anlamda potansiyel var ama sanayi alanlarimiz istemedigimiz insanlarin eline geçiyor. Bizler burada Rumelili sanayicileri Kosova'da yatirim yapmaya davet ediyoruz."

Kosova'da RUMELISIAD subesi açilmasi talebinde bulunan komisyon, dernek baskani ve yönetim kurulu üyelerinden olumlu yanit alarak, bu konunun en kisa zamanda gündeme alinacagi sözünü de aldi.

 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net