Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

"IKINCI BALKAN BARIS" ÖDÜLÜ BULGARISTAN ESKI CUMHURBASKANI JELEV'E VERILDI

"IKINCI BALKAN BARIS" ÖDÜLÜ BULGARISTAN ESKI CUMHURBASKANI JELEV'E VERILDI
- MERKEZI EDIRNE'DE BULUNAN GÜNEYDOGU AVRUPA GAZETECILER DERNEGI IKINCI BALKAN BARIS ÖDÜLÜ BULGARISTAN ESKI CUMHURBASKANI JELU JELEV'E VERILDI
IBRAHIM ARSLAN EDIRNE (15 Aralik 2006) - Merkezi Edirne'de bulunan Güneydogu Avrupa Gazeteciler Dernegi, "Ikinci Balkan Baris Ödülünü" Bulgaristan'in demokrasiye geçisteki ilk Devlet Baskani ve Balkan Siyasi Kulübü'nün öncüsü Jelu Jelev'e verdi. Dernek ilk Balkan baris ödülünü ise Bulgaristan eski Disisleri Bakani Soloman Pasi'ye vermisti. Jelev'in ödülünü Edirne Ticaret Borsasinda Türkiye-Bulgaristan Parlamentolar arasi Dostluk Grubu Es Baskani AK Parti Çanakkale Milletvekili Ibrahim Kösdere'nin elinden aldi.

Merkezi Edirne'de bulunan Güneydogu Avrupa Gazeteciler Dernegi, "Ikinci Balkan Baris Ödülünü" Bulgaristan'in demokrasiye geçisteki ilk Devlet Baskani ve Balkan Siyasi Kulübü'nün öncüsü Jelu Jelev'e verdi. Trakya Üniversitesi Konservatuari ögrencilerinin konser verdigi törene, Edirne Valisi Nusret Miroglu, Belediye Baskani Hamdi Sedefçi, Emniyet Müdürü Hanefi Avci, Edirne Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Ümit Mihlayanlar, TOBB Yönetim Kurulu üyesi ve Edirne Ticaret Borsasi Baskani Mustafa Yardimci ve çok sayida davetli katildi. Ticaret Borsasi Toplanti Salonu'nda düzenlenen törende bir konusma yapan Jelev, Kosova'nin ayri bir devlet olarak yoluna devam etmek istemesini anladiklarini ve onlara katildiklarini ancak, Kosova'nin ayri bir devlet olmasinin, Balkanlar'da ve Avrupa'da çok gergin bir ortama sebep olacagini belirtti.
Balkan bölgesinin bir barut yiginagi olarak adlandirildigini ifade eden Jelev, ''Balkanlar böyle bir ünü hak etmiyor. Balkanlarda birçok savas yapildigi dogrudur. Ama Balkan ülkeleri küçük ve kisitli imkanlari olan ülkelerdir. Hiçbir zaman bir savasi baslatmak hazirlamak gibi imkanlari yoktur'' dedi.
Güneydogu Avrupa Gazeteciler Dernegi (AGD) Yönetim Kurulu Baskani Murat Savas da, Jelev'in izledigi politikalarla Türk dostu oldugunu kanitladigini belirterek, ''Ülkede etnik barisin adeta mimari oldu. Jelev baskici rejime karsi ülkedeki azinlik haklari basta olmak üzere, insan haklarinin savunucusu olmustur. Açiklik ve Yeniden Yapilanmayi Destekleme Örgütü'nü kuran Jelev, Romanya ve eski Yugoslavya'daki Balkanlari tehdit eden iç savasin aksine, Bulgaristan'i kansiz ve iç savassiz bir yoldan demokrasiye ulastirmistir. Türkiye Bulgaristan Parlamentolararasi Dostluk Grubu Es Baskani ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Ibrahim Kösdere de, Edirne'nin Balkanlarin merkezi olma yolunda önemli adimlar attigini belirterek ''Biz de bu yönde elimizden gelen her türlü destegi verecegiz'' diye konustu.
Bulgaristan Eski Cumhurbaskani Jelu Jelev'in ödülünü aldiktan sonra yaptigi konusma uzayinca salonda bulunan konuklar ve esi uyudu.

 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net