Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

Arnavutluk'ta Yunan etkisi artiyor

Arnavutluk'ta Yunan etkisi artiyor
27 Kasim 2006 -ARNAVUTLUK / TIRAN  

Arnavutluk Ortodoks Kilisesi, dünden itibaren tamamen Yunanistan'in eline geçerken ülkenin güneyinde kurulan bir Yunan radyosu, bazi bölgelerin Yunan topragi oldugu propogandasini yapiyor.

1991 yilinda, Komünizm rejiminin yikilmasiyla Yunan vatandasi olan Arnavutluk Ortodoks Kilisesinin lideri Anastasios Yanullatos, ülkenin Güney bölgesindeki bütün kiliselerden sorumlu olan makama bir Yunan yetkilisini atadi. Yanullatos, göreve geldikten sonra da Arnavut sehirlerindeki bütün kiliselerde Yunan etkisini artirmaya çalismisti.

Yeni atanan Dhimitris Sineimatis, Gjirokastra, Permet, Tepelena ve Saranda sehirlerinin kiliselerini yönetecek. Sineimatis'in görev teslimi, "San Vllahi" kilisesinde yapilirken Arnavutluk Kilisesinin lideri Anastasios Yanullatos, burada yaptigi konusmada "kilisenin, halkin hayatini olumlu etkiledigi ve yeni bir papazin gelmesi ile kilisenin daha organizeli bir sekilde isleyecegini" belirtti.

Diger taraftan, Arnavutluk'un Güney bölgesinde de Arnavutça yayini yapan bir Yunan radyosu yayina basladi. Yayinlarinda ismini açiklamayan radyo, Arnavutluk'un güneyindeki Vorio Epir bölgesinin, bir Yunan topragi oldugu ve kisa bir zamanda da Atina'nin yönetimine geçecegini savunuyor.

Radyo, Arnavut polisinin bu bölgede yasayan Vorio Epirli Yunanlara yönelik siddet uyguladigi ve bu topraklarin Yunan askerlerinin kaniyla kurtarilmis oldugunu öne sürüyor.

Radyonun, genellikle Arnavutluk ve Arnavutlara yönelik hakaret edici ifadeler içeren eski sarkilari yayinliyor. Arnavut otoriteleri ise, konu ile alakali henüz bir açiklama yapmadi.

 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net