Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

Arctic, Orta ve Dogu Avrupa'nin en büyük lojistik merkezini Romanya'da hizmete açti

Arctic, Orta ve Dogu Avrupa'nin en büyük lojistik merkezini Romanya'da hizmete açti
28 Kasim 2006 -ROMANYA / BÜKRES  

Arçelik'in Romanya'daki beyaz esya lideri Arctic, en büyük lojistik merkezini Büyükelçi Ahmet Rifat Ökçün'ün de katildigi törenle hizmete açti. Targoviste iline bagli Gaesti kasabasinda faaliyet gösteren Arctic, yeni lojistik deposunda 63 bin buzdolabini depolayabilecek.

2, 7 milyon euro'ya mal olan yeni merkezle ilgili bilgi veren Arctic Genel Müdürü Ugur Kayali, açilisini yaptiklari lojistik merkezin Orta ve Dogu Avrupa'nin en büyük merkezi oldugunu ifade etti. Yeni Merkezi Romen medyasina gezdiren Kayali, "Lojistik depolama alanimiz 3'ü fabrika içinde olmak üzere 5 adet ve toplam 35 bin metrekareden olusuyor. Merkezi 120 kisilik bir ekiple yönetiyoruz. 2006 yilinda 10,3 milyon euroluk bir büyüme gösterdik. 36 yili askin tecrübe birikimimizi buraya aktardik." dedi.


"Ürünlerimizin ve hizmetlerimizin kalitesini yükseltmek ve sürekli yenilik yapmak Arctic'in görevleri arasindadir. Bu prensipten yola çikarak, üretimimizi daha verimli hale getirebilmek için lojistik merkezimizi büyütmeye ve depolama hizmetlerimizi genisletmeye karar verdik."diyen Ugur Kayali, gerçeklestirdikleri yatirimin, Romanya'daki beyaz esya alaninda rekabeti Arctic lehine avantaja dönüstürecegini kaydetti.


Türkiye'nin Bükres Büyükelçisi Ahmet Rifat Ökçün de açilista yaptigi konusmada Arctic'in kisa sürede önemli basarilar elde ettigini bunun Türkiye için gurur verici oldugunu söyledi. Ökçün, "Türkiye'nin en önemli sirketlerinden birinin Romanya'nin önemli sirketlerinden birini satin almasi ve 3 yil içinde üretimini ve pazar payini sürekli arttirmasi pek tabiki gurur verici bir sey. Fabrikayi gezdik, gördük ve bu yatirimin ne kadar modern tekniklerle gerçeklestirildigini, isletmenin kisa sürede nereden nereye getirildigini gözlerimizle gördük. Genç Türk yöneticilerinin biraz hantallasmis olan bir isletmeyi en kisa bir zamanda; dinamizmleriyle, modernlestirmeleri ve teknolojileriyle bilgi birikimleriyle nereden nereye getirdigini gördük ve bundan gurur duyduk" dedi.


Arctic fabrikasinda Beko ve Artic markasiyla % 45,2 oraninda buzdolabi, % 21oraninda çamasir makinesi ve % 19,4 oraninda ise firin üretimi yapiliyor.


Sirket 2006 yilinda üretim rekoru kirarak günde 4 bin 384 adet ürün imal etmeye basladi. Fabrika genelinde 1900 kisi çalisiyor.


Arctic, imalatini yaptigi beyaz esyalari Romanya iç piyasasinin yani sira Fransa, Ingiltere, Almanya, Polonya, Ispanya, Rusya, Sirbistan, Avusturya, Yunanistan gibi ülkelere ihraç ediyor. Sirketin ihracat hedefinde ise Orta Dogu ve Afrika ülkeleri var.

 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net