Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

Balkan Genelkurmay Baskanlari komitesi kurulacak

Hedef ortak kara birligi
05 Kasim 2006 Hürriyet

Türk ve Yunan Genelkurmay Baskanlari'nin yakinlasmasi yeni projeler getiriyor. Balkan Genelkurmay Baskanlari komitesi kurulacak, iki ülkenin ortak bir kara birligi teskil etmesi de gündemde.


GENELKURMAY Baskani Orgeneral Yasar Büyükanit'in, Yunanistan'a yaptigi gezinin ardindan iki ülkenin karargáhlarindan es zamanli açiklamalar yapildi. Bölgesel güvenligi artirmak ve ortak askeri çikarlari müzakere etmek amaciyla periyodik olarak toplanacak olan Balkan Devletlerinin Genelkurmay Baskanlari düzeyinde bir komitenin teskil edilmesi, ilk görüsmenin, önümüzdeki yilin baslarinda Selanik'te gerçeklestirilmesi kararlastirildi. Genelkurmay Baskanligi'ndan yapilan açiklamada, ziyaret sirasinda ele alinan konular hakkinda su bilgiler verildi:

UÇUS GÜVENLIGI

Daha önceden üzerinde mutabakata varilmis olan Güven Artirici Önlemlerin (GAÖ) askeri yönlerinin gözden geçirilmesi ve degerlendirilmesi, bu kapsamda GAÖ'lerin getirilerinin maksimum düzeye çikarilmasi için detaylarin arastirilmasi; Uçus ve seyir güvenliginin saglanmasina yönelik teknik önlemlerin gelistirilmesi;

KOMITE KURULMASI

Bölgesel güvenligi artirmak ve ortak askeri çikarlari müzakere etmek amaciyla periyodik olarak toplanacak olan Balkan Devletlerinin Genelkurmay Baskanlari düzeyinde bir komitenin teskil edilmesi, ilk görüsmenin, önümüzdeki yilin baslarinda Selanik'te gerçeklestirilmesi;

ORTAK HAREKAT BIRIMI

NATO çerçevesinde Barisi Destekleme Harekatina katilimi saglamak amaciyla Birlesik-Müsterek Harekat Birimi'nin teskil edilmesi; Gerekli görüldügü takdirde, NATO Mukabele Kuvveti harekatina katilmak amaciyla ortak bir kara birliginin teskil edilmesi;

KURTARMA KUVVETI

Genis bir görev yelpazesinde ve alaninda çalisma kapasitesine sahip Birlesik- Müsterek Dogal Afet Kurtarma/Insani Yardim Görev Kuvveti'nin teskil edilmesi;

PERSONEL DEGISIMI

NATO faaliyetlerine katilan Deniz kuvvetleri unsurlari arasinda karsilikli personel degisimi ve is birligi; Bölgesel tehditler ve özellikle yasadisi göç konusu.

Asker dostlugu

Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Büyükanit, Yunan Genelkurmay Baskani Oramiral Hinofotis'in davetlisi olarak gittigi Yunanistan'da yakin ilgi gördü. Büyükanit dün yurda döndü.

Yasadisi göç için ortak istihbarat

ANTALYA'da düzenlenen Güneydogu Avrupa Içisleri Bakanlari toplantisinda Içisleri Bakani Abdülkadir Aksu ile Yunanistan Içisleri Bakani Viran Polidoras iki ülke deniz ve kara sinirinda yasanan yasadisi göçün önlenmesine yönelik ikili görüsmede bulundular. Görüsmede öncelikli olarak insan kaçakçiligi ve yasadisi göç konusunda istihbarat paylasimi ele alindi. Içisleri Bakanligi, Yunanistan hükümeti ile yasadisi göçe karismasi muhtemel gemiler hakkinda istihbarat ve bilgi paylasiminin gerekli oldugunu aktardi.

Atina'ya jestler internet sitesinde

ORGENERAL Büyükanit'in tarihi ziyaretinin ardindan, Türk Genelkurmay'i Atina'ya jest yapti. Ege'de Yunanistan savas uçaklarinin yaptigi ihlalleri duyuran Genelkurmay Baskanligi'nin internet sitesinden, bu bilgiler çikarildi. Büyükanit Atina'dayken, Yunanistan'a kaçak geçmek isteyen 79 kisinin yakalandigi bilgisi de sitede yer aldi.




 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net