Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

Sisecam Kuruluslarindan Soda Sanayii A.S. Bosna Hersek’te...

Sisecam Kuruluslarindan Soda Sanayii A.S.
Bosna Hersek’te
Lukovac Soda Fabrikasinin çogunluk ortagi oldu


§ Anlasma 4 Mayis 2006 (bugün) Bosna Hersek’te imzalaniyor.
§ Sisecam bu yatirim ile yurtdisinda Bulgaristan’dan sonra soda    sektöründe ikinci önemli adimini atti.


Türkiye Cumhuriyeti’nin köklü sanayi gruplarindan olan Türkiye Sise ve Cam Fabrikalari A.S.’ne bagli Soda Sanayii A.S. (Soda Sanayii), Bosna Hersek Federasyonu / Tuzla Kantonu’nda bulunan soda üretim tesisi Fabrika Sode Lukavac’in (FSL) çogunluk ortagi haline gelmektedir.

Soda Sanayii  ve FSL, yeni bir ortak sirket kuracak ve bu ortak sirkette Soda Sanayii % 80, FSL ise % 20 oraninda pay sahibi olacaktir. Kurulacak yeni sirketin ünvani “Sisecam Soda Lukavac d.o.o” (SSL) olarak kararlastirilmistir.

SSL, FSL’in varliklari ve yükümlülüklerini devralacaktir. Soda Sanayii, ortak sirkete 26.7 milyon € tutarinda sermaye katilimi gerçeklestirecektir. Bunun 24.1 milyon €’su nakdî sermaye katilimi 2.6 milyon €’su ise know-how katkisi ile aynî sermaye katilimi seklinde gerçeklesecektir.

Soda Sanayii’nin sermaye katkisi, soda sektöründe sahip oldugu teknik ve pazarlama bilgisi ile yeni sirket derhal büyük bir atilim içine girecektir. Sirketin finansal pozisyonu güçlü hale gelecektir. Teknik eksikliklerini gidererek sirketi soda pazarlarinda rekabet gücü yüksek bir soda üreticisi haline getirecek yatirimlar baslatilacaktir. Soda Sanayii ve FSL’in mutabik kaldigi yatirim programi çerçevesinde, SSL 5yil zarfinda toplam 23 milyon € tutarinda yeni yatirim yapacaktir. Bunun 14 milyon €’luk bölümü ilk 2 yil zarfinda gerçeklestirilecektir. Yapilacak yatirimlar içinde, tesiste agir soda ünitesinin kurulmasi, mevcut tesisin modernize edilmesi ve darbogazlarin giderilmesi, kalite artisi, elektronik kontrol sistemlerinin kurulmasi ve girdi tüketimlerinin azalmasina yönelik yatirimlar basta gelmektedir. Yeni sirkette üretimin öncelikle 250 bin ton yila çikarilmasi, ileride kosullar elverdigi taktirde bunun da üzerinde artirilmasi hedeflenmektedir.

Bu ortakligin gerçeklestirilmesini düzenleyen anlasma, bugün (4 Mayis 2006) Tuzla Kanton Hükümeti’nin bilgi  ve onayi çerçevesinde Soda Sanayii  ve FSL yetkililerince imzalanarak yürürlüge girmistir. Yeni sirketin tescil islemleri en kisa sürede baslayacak ve sirket faal hale gelecektir. FSL’in mevcut yönetim kadrolari korunacak, bunu yani sira Soda Sanayii tarafindan atanacak yönetici kadrolar da görevlerine baslayacaktir.

Soda Sanayii, Bosna Hersek’teki yatirim ile Bulgaristan/Sodi’deki üretim ortaligindan sonra, soda alaninda yurt disinda ikinci önemli atilimini gerçeklestirmis olmaktadir. Soda Sanayii, bu yatirimla soda üretim olanaklarini artirmakta, bölgedeki ve pazarlarindaki konumunu gelistirmektedir.  

Türkiye Sise ve Cam Fabrikalari, bu ortakligi Bosna Hersek’in gelecegine olan inancinin ve güveninin önemli bir göstergesi olarak görmekte; cam basta olmak üzere, baska alanlarda da isbirligi firsatlarina baslangiç teskil edecegine inanmaktadir. (4 Mayis 2006)

Sisecam

 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net