Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

Sirbistan-Karadag'da "Beko Özel Magazasi"

Dünya Gazetesi
3 Nisan 2006

Arçelik, yurtdisinda özel magazalarla büyüyor
BELGRAD - Arçelik, yurtdisinda kendi markalariyla büyüme stratejisi dogrultusunda Sirbistan-Karadag'daki 13'üncü ve en büyük "Beko Özel Magazasi"ni Eltim'in distribütörlügünde törenle açti.

Belgrad'da büyük bir alisveris merkezi içinde yer alan bin metrekarelik magazada, buzdolabi, firin, çamasir ve bulasik makinesi olmak üzere beyaz esyadaki 4 ana ürün grubunda sadece Beko marka ürünler satilacak.

Sirbistan-Karadag'da 5 yildir faaliyet gösteren Arçelik, 266 ürün çesidi sundugu pazarda toplamda 180 bin adet ürün satti.

Koç Holding Dayanikli Tüketim ve Insaat Grubu Baskani Bülent Bulgurlu, açilis töreninde yaptigi konusmada, Koç Toplulugu'nun 2005 konsolide cirosunun yaklasik yüzde 20'sini tek basina saglayan Arçelik'in, dayanikli tüketim sektöründe Türkiye pazarinin lideri ve Avrupa'nin en büyük beyaz esya üreticilerinden biri oldugunu vurguladi.

Bülent Bulgurlu, markali ürünlerin satisinin önemine deginerek, söyle devam etti: "Arçelik AS, markalariyla büyüme stratejisi dogrultusunda beyaz esyada sadece Beko markali ürünlerin satisa sunuldugu `özel magazacilik' sistemini yurtdisindaki satis ofisleri ve distribütörleri kanaliyla basta Dogu Avrupa, Baltik Cumhuriyetleri ve Bagimsiz Devletler Toplulugu olmak üzere global pazarlarda hizla yaymaya basladi. Bu kapsamda global pazarlarda bugüne kadar 100'ün üzerinde özel magaza açtik. 2006 sonunda magaza sayisini 200'e çikarmayi planliyoruz."

Bulgurlu, Sirbistan-Karadag pazarindaki büyüme potansiyeline duyduklari güven ve Eltim sirketiyle isbirligine paralel olarak bu yilin sonuna kadar buradaki "Beko Özel Magaza" sayisini da 40'a çikarmayi planladiklarini bildirdi.

Arçelik Genel Müdürü Aka Gündüz Özdemir ise sirketin dünya çapinda 11 bin çalisani, 8 ayri üretim tesisi, yurtdisinda faaliyet gösteren 12 sirketi ve kendisine ait 9 markasiyla dünyanin 106 ülkesinde hizmet verdigini belirterek, "Türkiye'de yüzde 50'nin üzerindeki pazar payi ile lider olan sirketimiz, yarim asirlik tecrübesini (Beko Özel Magazacilik) sistemiyle yurtdisi pazarlarla paylasiyor" diye konustu.

Dünyada `10 markada olma' hedefi

Özdemir, dünyada 250 milyon kisinin Beko teknolojisini tercih ettigini vurgulayarak, özel magazaciligin Arçelik'in "Dünyada 2010 yilina kadar en çok tercih edilen ilk 10 markasindan birine sahip olma" vizyonunun bir parçasi oldugunu söyledi. Aka Gündüz Özdemir, özel magazaciligin Türkiye'de de çok yaygin olan beyaz esyada tek marka saticiligi oldugunu kaydederek, bu konsepti Türkiye'ye yakin olan Balkanlar ve Kafkasya bölgesinde de gelistireceklerini, ayrica Ortadogu pazarinda özellikle Irak'ta sartlarin elvermesiyle satis aglarini bu yolla artirmak istediklerini söyledi.

Türkiye'nin Sirbistan-Karadag Büyükelçisi Hasan Servet Öktem de, iki ülke arasindaki yaklasik 300 milyon dolarlik ticaret hacminin Türkiye lehine oldugunu, ancak Türk yatirimcilarin Romanya ve Bulgaristan gibi bölgedeki diger ülkelere gösterdigi yatirim ilgisini Sirbistan-Karadag'a göstermedigini söyledi.

 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net