Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

Edirne Balkanlar'in fuar merkezi olmak istiyor

Edirne Balkanlar'in fuar merkezi olmak istiyor
Dünya Gazetesi, 30-03-06

EDIRNE - Turizm, kültür ve fuar alaninda ön plana çikmak isteyen Edirne'de, Balkan Ticaret Merkezi kurulmasi için çalismalar sürüyor. Kurulacak olan merkezle birlikte Edirne'nin, Balkanlar'in fuar kenti olmasi isteniyor. Proje için Trakya'daki oda ve borsalarin bir araya gelmesi de hedefleniyor.

Edirne'nin turizm ve kültür kenti olmasi için çalistiklarini hatirlatan Edirne Ticaret ve Sanayi Odasi (ETSO) Yönetim Kurulu Baskani Ümit Mihlayanlar, "Balkanlar Ticaret Merkezi için ETSO'ya önemli görev düsüyor. Trakya'daki oda ve borsalari da projeye katmak istiyoruz. Edirne'nin Balkanlar'in fuar kenti olmasi konusunda çaba harcamaya istekliyiz ve kararliyiz" diye konustu. Mihlayanlar, özellikle merkezin kurulacagi alan konusunda destege ihtiyaçlari oldugunu ifade ederek, "Hazine'ye ait 277 dönümlük arazinin odamiza tahsisinin noktasinda destek ve yardim bekliyoruz" dedi.

Mihlayanlar, konuyla ilgili hazirliklarin ve yazismalarin sürdügünü belirterek "Konuyla ilgili olarak kisa süre içinde Ankara'ya görüsme yapmak için gidecegim. Hazine'den belirledigimiz bu yeri almayi gerçeklestirirsek, projelendirme çalismasina baslayacagiz" dedi. Balkan Ticaret Merkezi'nin kurulmasiyla Edirne'de önemli degisimlerin yasanacagina dikkat çeken Mihlayanlar, sunlari söyledi:

"Edirne turizm, kültür, kongre ve fuar merkezleriyle birlikte Bulgaristan, Yunanistan, Romanya ve Ukrayna gibi birçok ülkeyi içine alacak. Bölgesel bir fuar olarak çalisacagiz. Degisik sektörlerde yapilacak fuarlarda bölgedeki isadamlarini bir araya getirecegiz. Bu merkezin kurulmasiyla kentimizde bacasiz bir fabrika kurmus olacagiz. Böylece otelleriyle kendiliginden olusacak ve yatirimci buraya kendisi gelecek" dedi.

Destek için projeye ihtiyaç var

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Yönetim Kurulu Üyesi ve Edirne Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Yardimci, Balkan Ticaret Merkezi yapilmasinin 5 yildir Edirne'nin gündeminde oldugunu söyleyerek "Bu projeye Trakya'daki tüm oda ve borsalarin katilmasi gerekiyor. Geçtigimiz günlerde Edirne'ye gelen Maliye Bakini Kemal Unakitan, ticaret merkezi için yer tahsisini yapacagini belirtti. Bu merkeze Istanbul Laleli pazarinin kaydirilmasi bile gündeme geldi. Su anda top Trakya'daki oda ve borsalarda bulunuyor. Bir araya gelinerek bir an önce proje çalismasina baslanmali" dedi.

Mustafa Yardimci, kapali cezaevinin yaninda yer alan 277 dönümlük arazi ile ilgili olarak Edirne Tümen Komutanligi ve Edirne Belediyesi'nin olumlu yaklasimlari oldugunu belirterek "Birçok çevreden destek saglanmis durumda, su anda vakit kaybetmeden projenin hazirlanarak Maliye Bakanligi'na sunulmasi gerekiyor. Balkan Ticaret Merkezi kurulurken bunun bir misyonu, vizyonu olmasi gerekiyor. Bu çalismanin birçok örnegi Istanbul, Trabzon ve Kayseri'de bulunuyor. Bu ticaret merkezine, Balkan ülkelerinin toplanarak birlikte ticaret yapma sansi saglanacagi, ayrica güzel bir fuar alani yaratilmalidir" dedi.

Edirne Ticaret Borsasi Baskani Yardimci "AB'nin kentteki çesitli projelerin AB destegi aldigini hatirlatan böyle bir projeye destek olmasinin olumlu karsilandigini ifade ederek "Proje için, TOBB'un da destegi alinabilir. Ama önce resmi yazismalarin yapilmasi, ortaya bir projenin konmasi ve en önemlisi Trakya'daki oda ve borsalarin toplanip karar vermesi gerekiyor" dedi.


"Kirklareli olarak beklentilerimiz var"

Kirklareli Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Baskani Hasan Buzol, konuyla ilgili çalismalarin devam ettigini belirterek "Balkan Ticaret Merkezi, Edirne'de kurulacak ama Kirklareli olarak bizim beklentilerimiz var. Trakya Bölgesi için çok önemli bir proje. Bu merkezin bir minyatürünü ve bazi subelerini Kirklareli'nde açip, bazi aktivitelerin Kirklareli'nde düzenlenmesini istiyoruz. Bu ticaret merkezinin Bulgaristan'in Filibe, Yunanistan'in Selanik sehirlerinde örnekleri bulunuyor. Balkan Ticaret Merkezi, Trakyali isadaminin, yatirimcinin kendini Balkanlar'a ispat edip gösterebilecegi önemli bir örnek olacaktir" seklinde konustu.


"Tekirdag Limani ile merkezi destekliyor"

Tekirdag Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Yurdanur, Tekirdag'in mevcut limani ve kurulacak olan konteynir limaniyla birlikte Balkan Ticaret Merkezi'nin kurulmasini destekledigini ifade ederek "Bölgemizde Bulgaristan, Yunanistan ve Ukrayna ile ticaret yapan is adamlari bulunuyor. Balkan Ticaret Merkezi, Balkanlar'la ticareti genele yayip, ticareti hareketlendirecektir. Avrupa Birligi sürecinde ufkumuzu açacaktir" dedi.


 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net