Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

Arayislar için yeni adres: Yunanistan

Arayislar için yeni adres: Yunanistan
Referans Gazetesi 27 Mart 2006

Çikis yolu arayan Egeli tekstilci ve hazirgiyimciler, Yunanistan'a yöneldi. 30'a yakin firma, tekstil ve hazirgiyimde söz sahibi olan ancak üretimi bulunmayan Yunanistan'da yaptiklari toplantilarla pazar arastirmasi yapti.
Tekstilci çikis ariyor. Beklentiler yogun. Geçen hafta, istekleri vurgulamistim.

Egeli tekstilci ve hazirgiyimciler bu kez Atina’da sunum ve tanitim yaptilar. 30’a yakin firma, Marka Ticaret Heyeti organizasyonunda basarili bir toplanti gerçeklestirdi. Patron, Dis Ticaret Müstesarligi, koordinatör Ege Ihracatçi Birlikleri'ydi.

Yunanistan, tekstil ve hazirgiyimde söz sahibi ama üretim yok. Öyle olunca da ciddi bir pazar. Nitekim Egeli tekstilci ve hazirgiyimciler de konuya daha çok bu açidan yaklasti. Yani, sinerji. Güçlerin birlesmesi.
Bir yanda üretim ve altyapi. Elbette bununla birlikte elde edilen deneyim ve basari. Bir yanda da ciddi pazarlama sansi.

Basbakan Tayyip Erdogan’dan “yeni zirve için randevu” bekleyen sektör temsilcileri, yogun çaba içinde. Yeni arayislar.. Her sey ayakta kalmak için.

Öyle ya sadece bazi isyerlerinin kapisina kilit vurulmayacak, on binlerce de yeni issiz katilacak kervana. Gözlerden kaçan bir ayrinti da bu. Sektörün sik sik “bagirmasi”nin nedeni de bu. On binlerce issiz.
Istihdamda da ciddi sikintilar yasanan bir süreçte. Bu anlamda da önemli, sektörün Atina çikarmasi.
Basbakanlik Dis Ticaret Müstesarligi Ihracat Genel Müdürü Ali Boga, heyetin basindaydi. Sektör açilimi, gerçeklesecek baglantilar için katki koydu.
Ekibi hiç yalniz birakmadi.

Ali Boga’ya göre temaslar olumluydu: “Yunan tarafinin ilgi göstermesi önemliydi. Bu saglandi. Önümüzdeki günlerde bu temaslarin olumlu yansimalarinin olacagini düsünüyorum.”
Amaç, ayakta kalmak
Çogu Egeli markali üretim yapan firmalar, 200’den fazla Yunan ilgiliyle görüsmeler yapti. Konusuldu, tartisildi, isbirlikleri arastirildi.
Yunan ve Türk bir arada. Laf da boldu, heyecan da.
Temaslarin meyveleri yakinda alinacak. Tüm katilimcilarin görüsleri bu yönde.
Geçen yilki ihracat rakamlari “ciliz.” Topu topu 131 milyon dolar.
Potansiyel basit bir hesaplama ile bile 1 milyar dolarin üstünde.
Bu dönemde yeni ihracat beklentisi ise yarim milyar dolarin üzerine çikmak.
Zor mu?
Atina’daki bulusma yaniltmazsa.
Aksilikler olmazsa.
Heyecan kaybolmazsa.
Hiç de zor degil.
500 milyon dolar da olur, 600 milyon dolar da.
Tekstilci, hazirgiyim sektörünün son duragi Atina'ydi. Bundan sonra? Sirada yeni duraklar var. Amaç belli: Yikilmamak, ayakta kalmak.

Zaten son dönemlerde sektör temsilcilerinin dillerine takilan sarki da bu, yerli yersiz, amaçli amaçsiz:“Yikilmadim / Ayaktayim.”

 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net